Close sidebar
Close sidebar

O saptea zi de protest. Peste 25.000 de persoane au strigat in Piata Victoriei "Zi de zi aici vom fi!". Protestele au continuat in intreaga tara

Oamenii care au iesit in strada timp de sase zile s-au strans din nou in Piata Victoriei, luni, in cea de-a saptea zi de proteste fata de modificarile din domeniul legislatiei penale.

,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE 21.45: Aproximativ 25.000 de persoane au iesit, luni seara, in Piata Victoriei pentru a cere demisia Guvernului. Manifestantii au scandat: "Demisia", "Refuz acest abuz", "Hotii", "Anticipate", "Jos Guvernul", "DNA sa vina sa va ia", "PSD, ciuma rosie", "Zi de zi aici vom fi", "Rusine sa va fie", "Noaptea, ca hotii". Multi dintre demonstranti si-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Unii dintre manifestanti au fluturat steaguri ale Romaniei si ale Uniunii Europene. Pe un panou publicitar din apropierea pietei a fost lipit un afis pe care scrie: #rezist.

 

UPDATE 19.55: Numarul protestatarilor din fata Guvernului a ajuns la 15.000.

Sursa foto:facebook.com/emilia.sercan

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Oamenii au iesit pe strazi si in marile orase, in a saptea zi de proteste. Manifestatii au loc la Brasov, Cluj-Napoca, Galati sau Constanta. Protestatarii din intreaga tara au o singura dorinta demisia Guvernului.

La Timisoara, manifestantii au citit o lista cu opt revendicari, printre care organizarea unui referendum anticoruptie, depolitizarea functiilor publice sau eliminarea avizului parlamentarilor pentru cercetarea penala a demnitarilor.

O noua zi de protest. Romanii rezista, chiar si dupa abrogarea Ordonantei de Urgenta 13. Premierul face apel la pace
Oamenii care au iesit in strada timp de sase zile s-au strans din nouin Piata Victoriei, luni, in cea de-a saptea zi de proteste fata de modificarile din domeniul legislatiei penale.
Unii dintre manifestanti au venit cu drapelul Romaniei, altii cu cel al Statelor Unite si al Uniunii Europene.
Chiar si dupa abrogarea Ordonantei de Urgenta 13, romanii spun ca rezista si ca nu vor ceda. Vor demisia premierului Sorin Grindeanu, a ministrului Justitiei, Florin Iordache, dar si a sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.
Mai mult, oamenii spun ca modificarile Codului Penal trebuie in continuare facute, dar cu dezbatere publica si foarte multa transparenta.
In acelasi timp, la Palatul Cotroceni s-au strans cateva sute de oameni, ca sa isi arate sustinerea fata de Guvernul Grindeanu. Acestia sunt in mare majoritate pensionari, iar principala nemultumire este faptul ca "presedintele a instigat oamenii sa iasa sa protesteze, indemnand la violenta".
Intre timp, premierul face apel la calm.
Seful Executivului a declarat luni ca la protestele din Romania "incep sa devina vizibile doua tabere" si a facut un apel la calm.
El a sustinut ca a inteles "mesajul dat de strada" dar a notat ca "incep sa devina vizibile doua tabere".
"Eu am vazut ca incepand de ieri incep sa devina vizibile doua tabere. I-as invita si pe unii si pe ceilalti la calm. Avem nevoie de stabilitate, de lucruri care sa ne uneasca.
Daca cei care vor ca Guvernul acesta sa mearga inainte simt nevoia sa isi manifeste aceasta sustinere, eu indemn la calm", a spus Grindeanu.
Un ziarist i-a atras atentia ca nu se poate compara protestul din piata Victoriei cu cel de la Palatul Cotroceni, dar Sorin Grindeanu a facut referire la recentele alegeri parlamentare unde coalitia PSD-ALDE a primit "milioane de voturi".
 
 

Unii dintre manifestanti au venit cu drapelul Romaniei, altii cu cel al Statelor Unite si al Uniunii Europene.Chiar si dupa abrogarea Ordonantei de Urgenta 13, romanii spun ca rezista si ca nu vor ceda. Vor demisia premierului Sorin Grindeanu, a ministrului Justitiei, Florin Iordache, dar si a sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Mai mult, oamenii spun ca modificarile Codului Penal trebuie in continuare facute, dar cu dezbatere publica si foarte multa transparenta.In acelasi timp, la Palatul Cotroceni s-au strans cateva sute de oameni, ca sa isi arate sustinerea fata de Guvernul Grindeanu. Acestia sunt in mare majoritate pensionari, iar principala nemultumire este faptul ca "presedintele a instigat oamenii sa iasa sa protesteze". Intre timp, premierul face apel la calm.

Seful Executivului a declarat luni ca la protestele din Romania "incep sa devina vizibile doua tabere" si a facut un apel la calm.El a sustinut ca a inteles "mesajul dat de strada" dar a notat ca "incep sa devina vizibile doua tabere"."Eu am vazut ca incepand de ieri incep sa devina vizibile doua tabere. I-as invita si pe unii si pe ceilalti la calm.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Avem nevoie de stabilitate, de lucruri care sa ne uneasca.Daca cei care vor ca Guvernul acesta sa mearga inainte simt nevoia sa isi manifeste aceasta sustinere, eu indemn la calm", a spus Grindeanu.Un ziarist i-a atras atentia ca nu se poate compara protestul din piata Victoriei cu cel de la Palatul Cotroceni, dar Sorin Grindeanu a facut referire la recentele alegeri parlamentare unde coalitia PSD-ALDE a primit "milioane de voturi".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI