Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - O școală din Gorj le dă copiilor kebab și pizza la masa de prânz

Elevii unei școli din județul Gorj mănâncă kebap și pizza la masa de prânz. Masă caldă de la școală este oferită printr-un program finanțat din PNRR. Deși produsele nu sunt neapărat unele sănătoase și nu ar trebui servite copiilor în mod regulat, primarul din comună spune că le-a verificat pe lista oficială.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La începutul săptămânii, o școală din județul Gorj le-a dat elevilor kebab la prânz. Asta în timp ce elevii unei școli din București au primit supă cremă de legume, chiftele de porc marinate cu piure de cartofi și, la desert, o brioșă.

Pizza, kebab și tortilla la masa de prânz

După implementarea programului ”Masa Caldă” la școala din comuna Roşia de Amaradia din Gorj, peste 300 de familii au scăpat de grija pachetului la școală. 

Citește și: VIDEO- Alimentele care sunt aproape de termenul de expirare au devenit tot mai căutate

Elevii din Roșia de Amaradia au mâncat la școală aripioare de pui, chiftele de porc, paste carbonara, kebab, pizza, tortilla și șnițel de pui.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Prețul la carnea de miel a explodat. O fotografie apărută în mediul online, cu prețul unui cotlet de miel, le dă bătăi de cap românilor

Deși niciunul dintre produsele amintite nu este recomandat de Institutul de Sănătate Publică, primarul comunei spune că le-a verificat pe lista oficială. De asemenea, acesta a transmis că meniul conține și numeroase produse sănătoase, care sunt alese zilnic dintr-un meniu de părinți și elevi. 

Primarul spune că a fost doar o întâmplare faptul că în meniu s-au regăsit în mod consecutiv preparate de tip fast-food

De asemenea, o învățătoare din cadrul școlii a explicat că meniurile sunt create de firma care a câștigat licitația „în colaborare cu factorii decidenți ai școlii noastre”. 

Citește și: Usturoiul verde. Zece beneficii incredibile pentru organismul tău

Primarul a mai transmis faptul că în meniu s-au regăsit, consecutiv, produse fast food, e doar o întâmplare.

Conform medicilor, astfel de alimente ar trebui să fie o excepție în meniul elevilor. În România, rata de obezitate la copii este una ridicată, unul din patru fiind obez.

Citește și: 1 Aprilie 2023- Ziua Păcălelilor: Cum a apărut acest obicei și ce trebuie să faci în această zi

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI