Close sidebar
Close sidebar

O scriitoare celebră a fost amenințată că va fi "omorâtă cu ciocanul". Avertismentul, făcut într-o limbă misterioasă

O scriitoare cunoscută în toată lumea pentru cărțile ei, după care s-au făcut filme la fel de celebre, a primit un mesaj cutremurător și a declarat că se teme inclusiv pentru siguranța familie sale. J.K. Rowling s-a speriat cu atât mai tare cu cât mesajele audio de amenințare au fost făcute într-o limbă misterioasă.

Sorin Negru,

J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, ameințată cu moartea într-o limbă misterioasă

[Sursa foto: Instagram]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, este prima scriitoare miliardară din lume. Rowling, care s-a născut în Marea Britanie, lucra ca cercetătoare și secretară bilingvă la Amnesty International în 1990, când a conceput ideea seriei Harry Potter în timp ce călătorea cu un tren întârziat de la Manchester la Londra.

J.K. Rowling, amenințată cu moartea

Femeia a declarat poliției că a primit o amenințare foarte gravă care o determină să fie permanent în alertă, dar și să se îngrijoreze pentru siguranța familiei sale. Un troll i-a transmis un clip audio în care spunea că o va ucide „cu un ciocan mare”.

Citește și: Veste tristă despre Noya Dan, fetița de 12 ani din Israel, fan Harry Potter care a fost răpită de trupele Hamas

Autorul mesajelor, Glenn Mullen, în vârstă de 31 de ani, a recunoscut fapta și a fost trimis în judecată.

El a trimis mesaje audio în galică scoțiană pe platforma X (fostă Twitter) către Rowling, anul trecut, pe 19 ianuarie, spunând așa: "Am s-o ucid pe JK Rowling cu un ciocan mare. JK Rowling este foarte oribilă și o urăsc atât de mult”.

Același troll a trimis un mesaj agresiv și unei parlamentare laburiste, Rosie Duffield, care se opune reformelor transgender: „O voi ucide pe Rosie Duffield cu o armă mare.

O urăsc atât de mult”.

J.K. Rowling, ameințată cu moartea într-o limbă misterioasă

[Sursa foto: Instagram]

Amenințare cu moartea în limba galică

Procurorul în acest caz, Frances McCormack a declarat: "Infracțiunile se referă la mesaje audio. Inculpatul a trimis un mesaj vocal în limba galică către fiecare dintre conturile de Twitter ale victimelor.

Acestea au fost postate public pe Twitter și mesajele au fost raportate la poliție”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Un internaut a ascultat tweet-urile și, înțelegând limba, a făcut plângere. „Poliția din Scoția a realizat apoi o anchetă pentru a confirma inculpatul”, a spus procurorul.

JK Rowling a declarat că a aflat din comentariile la postare că este amenințată cu moartea.  

„Ea a primit un număr mare de amenințări de la o mulțime de oameni în ultimii trei ani, dar de data aceasta a simițit mesajul ca fiind mai grav, fiind un clip audio. Alegerea limbii a fost ciudată și, ca urmare, a făcut-o să privească peste umăr și să se teamă pentru familia ei. A mai primit amenințări ca acestea și, ulterior, amenințările au fost puse în aplicare”, a susținut procurorul.

Cu gardă de corp de 20 de ani

JK Rowling beneficiază de securitate personală de 20 de ani, dar a trebuit să-și întărească măsurile de securitate în urma amenințărilor.

Referindu-se la starea celebrei scriitoare în urma amenințărilor, McCormack a continuat: "Reacția ei imediată a fost de supărare. Inițial nu a spus nimic familiei pentru că era speriată și nu a vrut să-i afecteze”, potrivit Mirror.co.uk.

Acuzatul a declarat că se simte frustrat de cele două femei pe care le-a amenințat și că a folosit limba galică pentru că nu credea că cineva va fi capabil să înțeleagă mesajele sale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În timpul procesului, magistrații au aflat despre Mullen că avea un caracter liniștit înaintea transmiterii amenințărilor și că a fost concediat de la locul său de muncă după ce au fost găsite tweet-urile.

Magistratul șef Paul Goldspring i-a spus inculpatului astfel: „Nu te voi trimite astăzi la închisoare, o să-ți dau o pedeapsă cu închisoarea, dar cu suspendare. Ai pledat vinovat pentru două acuzații în temeiul Legii privind comunicările rău intenționate, i-ai trimis un mesaj lui JK Rowling și unul lui Rosie Duffield. Infracțiunile de comunicare există dintr-un motiv foarte precis. Acesta este un caz de culpabilitate și vătămare mare pentru că au existat amenințări semnificative de violență”.

„Acest lucru nu înseamnă doar că nu sunt de acord cu opiniile lor, ci este o amenințare cu violență semnificativă la adresa lor. Există o perspectivă realistă de reabilitare a ta și cred că aceste acțiuni nu se vor repeta. Nu ești o amenințare publică și, din ceea ce a fost prezentat în instanță înțeleg că acest gest a fost unul care nu te caracterizează. Cred că remușcările și regretele tale sunt adevărate și, în aceste circumstanțe, voi suspenda sentința” și-a argumentat magistratul șef decizia.

Mullen, care recunoscuse faptele, a fost condamnat la opt săptămâni de închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să realizeze 150 de ore de muncă în folosul comunității și a fost obligat să plătească cheltuieli de judecată de 85 de lire sterline.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI