In articol:
O scrisoare a fost livrată la 76 de ani după expediere. 17 august 1947 este data la care un prizonier de război a trimis o scrisoare soției sale care locuia în satul Viscri. Povestea a fost relatată de jurnalista Camelia Csiki, pe facebook.
„Un prizonier de război a trimis în 17 august 1947 o scrisoare către soția lui care locuia în satul brașovean Viscri...Scrisoarea a ajuns abia alaltăieri la destinație! Adusă de Poșta Română... După 76 de ani!!!
Citește și: Incredibil! Un plic București-Mangalia a făcut șase luni cu Poşta. Unde a fost trimis inițial pachetul
Între timp au murit atât expeditorul cât și destinatarul...El nu s-a mai întors în România, după ce a fost eliberat, și-a refăcut viața în străinătate. Ea nu l-a uitat niciodată, nu s-a mai recăsătorit și a murit prin anii '80. Nu îmi dau seama ce ar fi putut schimba în destinul lor această scrisoare rătăcită, dar poate ar fi schimbat, dacă ar fi ajuns la timp...”,
Incredibil! Un plic București-Mangalia a făcut șase luni cu Poşta. Unde a fost trimis inițial pachetul
Un plic, al cărui conținut consta într-o carte, a făcut aproximativ șase luni de la București la Mangalia.
Situație incredibilă din partea Poștei Române! Cu toate că distanța dintre București și Mangalia este de doar 260 de kilometri și se poate parcurge în câteva ore, angajații unui oficiu poștal au reușit să producă o gafă uriașă: au reușit performanța de a transporta un colet din Capitală la malul mării, în Mangalia, în nici mai mult, nici mai puțin de șase luni.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Explicația acestui termen extraordinar de lung este inscripționată chiar pe plic: coletul a ajuns, în primă fază, în Mongolia, adică la peste 5.700 de kilometri depărate de destinatar.