Close sidebar
Close sidebar

O seceta devastatoare ameninta Europa! Spania si Portugalia ar putea deveni desert

Cercetatorii anunta ca sudul Europei se incalzeste intr-un ritm mult mai accentuat decat restul planetei si ca in viitor se va transforma in Desert. Pana in 2100, Spania si Portugalia vor indura 15 ani de seceta grea.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cercetatorii de la Universitatea Newcastle au ajuns la concluzia, folosind mai multe metode de predictie climatica, ca o seceta extrema va afecta sudul Europei, respectiv Spania si Portugalia.

Potrivit ziare.com, daca prognozele sunt corecte, aceste doua tari vor avea parte de o perioada de 15 ani in care ploile vor fi la jumatate decat ar fi normal.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Portugalia a amai avut parte de 8 perioade de seceta extrema in ultimii 80 de ani, perioadele cele mai critice fiind recente, intre 2004 si 2006.

Cat despre Spania, aceasta a avut parte de trei astfel de perioade, cea mai recenta fiind intre anii 1990- 1995.

Intreaga tara a fost afectata- volumul precipitatiilor a fost redus cu circa 30%.

Un studiu anterior a aratat ca sudul Europei ar putea deveni desert pana in 2100, pentru ca "incalzirea globala schimba ecosistemul intr-un fel fara precedent".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI