„Primarul orașului Copșa mică, primarul orașului Ștefan Vodă... Acum este momentul cel mare. ”

Versiunea de bronz a lui Ștefan cel Mare de la Copșa Mică măsoară puțin peste un metru și îl infățisază pe domnitor pe un soclu de 10 ori cât el. Unii localnici sunt încântați de statuia de mărimea unui copil, alții însă ar fi preferat una mai impunătoare.  

Citeste si: Peste 1.110 de blocuri din Capitală nu au apă caldă din cauza avariilor

Ștefan cel „Mic”

„E mică, dar frumoasă!”

„Am înțeles că Ștefan cel Mare avea și el o statură mică, am înțeles că la 1.60m. E suficient, acuma vă dați seama că sunt păreri pro și contra, dar eu zic că e suficient.”

„Habar n-am de ce au pus-o acolo! Numai să cheltuiască niște bani! Atât.”

„Da, că unii au zis: Ce caută statuia lui Ștefan cel Mare în Ardeal? Că nu o trecut pe aici. Păi nu erați născuți când a domnit el, n-aveți de unde să stiți pe unde a fost, corect?”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Oficialitățile locale au cheltuit 16.000 de euro pentru realizarea statuii și au inaugurat-o în prezența unei delegații din Republica Moldova.

Citeste si: PARCUL „RUȘINII”, ÎNCĂ O INVESTIȚIE INUTILĂ

Alegătorii spun că se puteau face alte lucruri care aveau prioritate în Copșa Mică 

O parte din alegători spun că altele erau proritățile în orașul Copșa Mica, printre puținele din țară unde apa de la robinet e nepotabilă.

„Trebuie prima dată canalizarea si apa. Igiena, nu? Avem copii.”

„Prioritatea era apa și altele care se duc, așa, dar nu le vede nimeni.”

Asediat de critici, primarul orașului spune că statuia abia dezvelită este direct proporțională cu dimensiunea pieței. Mai mult, lucrările continuă, urmează ca în zonă să fie făcută o zonă de promenadă. Cât despre investiția în rețeaua de apă... toate la timpul lor:

Daniel Mihalache, primarul orașului Copșa Mică: „Din când în când, mai cade un senzor de la pompe, se mai sparge o țeavă.”

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Infochioșc scump, în paragină într-o comună fără gaze și asfalt. Secretara primăriei: Turiștii se anunță, se fac programări

Acum două decenii, Copșa Mică era cel mai poluat oraș din Europa. Odată cu închiderea societății care producea, la acea vreme metale neferoase, aerul s-a mai curățat, dar nivelul de trai al locuitorilor a rămas cam același.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si