Aproximativ o sută de turiști din toate colțurile țării au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani de la posturile Peștera și Zănoaga. Autoturismele au fost deblocate după aproximativ trei ore, iar turiștii și-au putut continua drumul.

Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turiști (muntele Rateiu, Masivul Leaota), alegând cel mai rapid traseu.

Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpada depus, aceștia au ajuns la victime în jurul orei 21:00.

Citește și: Avertizare meteo: Cod galben de ploi, ninsori şi viscol în 12 judeţe

Ceața deasă și vântul puternic puteau să fie fatale pentru cei doi turiști dacă nu erau gasiți la timp, aceștia nu aveau nici o șansă să supraviețuiască până dimineață.
Acțiunea de salvare s-a încheiat la 23:30.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- COD ROȘU de viscol în România. Vezi HARTA cu zonele avertizate de ANM

Jandarmii montani recomandă turiștilor să se informeze cu privire la condițiile meteorologice din zonă și să se asigure că acestea sunt echipate corespunzător.

Citește și: Pericol pe Valea Oltului. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini și au căzut pe șosea

Pericol pe Valea Oltului. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini și au căzut pe șosea

Blocaje în lanț pe Valea Oltului. Circulația a fost complet oprită, în zona localității Câineni, după ce mai mulți copaci s-au rupt și au căzut pe șosea.

Între localitățile Lazaret și Boița traficul a fost restricționat pe o singură bandă de mers, după ce mai mulți copaci au căzut în stradă.

Citește și:  Avertizare meteo: Cod galben de ploi, ninsori şi viscol în 12 judeţe

Mai multe județe s-au aflat sub Cod galben de ploi, ninsori și viscol

Avertizarea a intrat în vigoare ieri, începând cu ora 18.00, şi a fost valabilă până aseară, ora 20.00, mai multe zone fiind afectate, noaptea trecută, de aceste fenomene.

Citește și:   Temperaturile scad cu până la 13 grade

„   În intervalul menționat, în zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp.  Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.    La altitudini mai mari de 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge, vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 80...90 km/h) și vizibilitate scăzută”, se arată în   avertizarea meteo ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si