O tanara din Calarasi a pus pe picioare o afacere dintr-o "ciudatenie". Castravetele amar, mina de aur pe care se bat companiile farmaceutice
Roxana Aldulescu, o tanara de 23 de ani din Calarasi, a inceput in urma cu un an sa cultive castravetele amar. Desi nu se poate manca, tanara considera ca acest tip de castravete e o mina de aur, mai ales ca marile companii farmaceutice se bat pe el. Din castravetele amar se extrage o substanta folosita la fabricarea medicamentelor antidiabetice.
Tanara e masteranda la Managementul afacerilor internationale si spune ca tot ce a invatat in studentie a folosit in afacerea ei.
„Toti anii de studiu mi-au fost utili. Ce am invatat la şcoala pun acum în practica. Cursurile de la facultate mi-au dezvoltat cunoştintele, mi-au dat încredere în mine şi curaj de a sta pe propriile picioare. Mi-am zis: de ce sa nu încerc?“, povesteşte Roxana Aldulescu.
A investit 5.000 de euro in afacerea cu castraveti ciudati, in gospodaria din Facaieni, in inima Baraganului. Localnicii privesc cu uimire, eu au incredere ca acest fel de castravete e o mina de aur.
„Mereu am vrut sa ne diferentiem prin ceva de restul lumii şi cred ca am reuşit. Este al doilea an în care cultivam castravete amar, o leguma originara din Nepal şi sper sa avem succes.
Am ales castravetele amar datorita numeroaselor sale proprietati curative. Am fost intrigata la început de reticenta oamenilor care nu manifestau interes pentru aceasta planta, ci doar pentru tinctura, extract. Am considerat un plus faptul ca este foarte putin cunoscut pe piata şi faptul ca exista foarte putini producatori în România“, povesteşte Roxana Aldulescu.