Tânăra de 19 ani din regiunea Cernihiv a născut asistată de doi militari ruși, unul dintre ei având competențe medicale.
Tânăra a născut pe data de 23 martie, atunci când se ascundea într-un beci de trupele care invadaseră satul. În momentul nașterii, aceasta a fost asistată de rude apropiate, dar pentru că nu avea suficiente medicamente, aceasta a apelat și la militarii ruși aflați în sat.

Citeste si: Vladimir Putin a recunoscut: Armata rusă trece prin momente dificile

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Pe timpul ocupaţiei, am stat aici mai întâi noi, iar mai târziu încetul cu încetul au venit şi vecinii noştri. Când au venit ruşii, eram aici 32 de oameni, cu tot cu copii. Ne gândeam să mai facem şi un etaj la beci, să aibă unde dormi copiii, dar pe data de 9 au intrat ruşii şi atunci un obuz a căzut în curte, ne-a distrus casa şi suflul exploziei ne-a smuls uşa de la beci.(...) Cât despre copil, el s-a născut la o lună după ce a început războiul. Pe 23 martie s-a născut o fetiţă aici. Au venit un ofiţer, un asistent medical militar rus şi o moaşă de la noi din sat.

Ea a fost cea care a stat lângă mamă. Militarii ruşi aveau tot ceea ce era necesar din punct de vedere medical. Ei erau acolo pentru orice eventualitate", a declarat, pentru AGERPRES, proprietara beciului în care a avut loc naşterea, Irina Terihova.

Citeste si: Soldații ruși au furat softurile centralei de la Cernobîl: „Susțineau că aici ne pregăteam pentru crearea armamentului nuclear”

Deși tânăra are 19 ani, se află la a doua naștere, iar numele pe care l-a dat fetiței este Victoria, ca simbol al victoriei Ucrainei în fața Rusiei.
"Credeam că voi naşte în mod normal. Pe 24 (martie- n.r.) trebuia să ajung la spital. Eram programată la medic. Auzeam împuşcături, dar am crezut că în secolul XXI nu poate fi război(...) Am avut mai multe nume, şi Carolina, şi Corina, dar după ce am născut în beci a rămas un singur nume, Victoria", a afirmat Ana Mordiukova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si