Australia este țara care urmează să iasă din lockdown, încă de la începutul lunii viitoare. Decizia a venit după ce oficialii din Australia au considerat că au depășit „faza de stare de urgență”, transmite BBC.

Citeste si: Rafila a vorbit despre revenirea la cursurile online pentru elevi

Care este motivul ieșirii Australiei din starea de urgență

Australia este țara care a avut cele mai multe restricții din lume, încă de la începutul pandemiei. 

Profesorul Kelly a declarat că „starea de urgență” s-a încheiat oficial. Totuși, profesorul a spus că țara va înregistra în continuare „vârfuri ale virusului Coronavirus ”, dar în prezent numărul de spitalizări și focare în rândul vârstnicilor este unul foarte scăzut, după cum a precizat acesta.

Asistența Medicală Australiană se opune total acestei schimbări, motivul fiind că cei care o promovează nu sunt „educați științific”, astfel încât pot pune vieți în pericol.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În jurul a 15.000 de oameni au murit din cauza Coronavirus în Australia. Cu toate acestea, această țară a înregistrat un număr mai mic față de alte state. Este de reținut că, cele mai multe decese s-au înregistrat anul acesta, după ce Australia și-a deschis granițele.

Citeste si: Bilanț Sars-Cov-2, 29 septembrie: 1.174 cazuri noi de persoane infectate, în ultimele ore

Noul plan de abordare a pandemiei de COVID-19 în Australia

În prezent, fiecare persoană depistată pozitiv cu COVID-19 trebuie să se izoleze timp de 5 zile. Acest lucru nu va mai fi valabil din data de 14 octombrie. De asemenea, este bine de știut că izolarea obligatorie este una dintre foarte puținele restricții rămase.

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că plățile guvernamentale existente pentru persoanele care absentează de la muncă din cauza Coronavirus, vor abandonate.

„Întotdeauna s-a avut în vedere că aceste măsuri sunt măsuri de urgență”, a declarat acesta.

Angajații ocazionali și cei din domenii cu risc ridicat, dar și cei care îngrijesc vârstnicii sau din domeniul sănătății, vor obține în continuare ajutor financiar.

Citeste si: Bilanț coronavirus 28 septembrie: 1.425 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si