Variola maimuței a făcut Organizația Mondială a Sănătății să intre în alertă. OMS a convocat un comitet de experți pentru a determina dacă este necesară declararea unei urgențe internaționale.

Mai exact, OMS ia în calcul declararea unei epidemii de variola maimuței, după ce o tulpină letală a acesteia se răspândește rapid în țările africane.

Citește și: O tânără a primit, timp de 6 luni, diagnostice greșite, de la epilepsie la cancer și apoi verdictul crunt

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Surse: "Șacalul" de pe litoral ar fi ucis cel puțin alte patru femei, în afară de Denisa și Delia- antena3.ro

variola maimutei, alerta oms, virus

Variola maimuței a făcut OMS să intre în alertă 

Directorul OMS spune că ONU și centrele africane pentru prevenirea și controlul bolilor se pregătesc să își intensifice eforturile, după ce virusul a început să se răspândească mai puternic.

„Dar este nevoie de mai multe fonduri şi de susţinere în vederea unui răspuns global. Am în vedere convocarea unui comitet de urgenţă privind reglementările sanitare internaţionale, care să mă consilieze dacă epidemia de mpox ar trebui declarată urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”,

a scros Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe X.

Pe parcursul lunii iulie, Organizația Mondială a Sănătății a emis avertizări cu privire la pericolul pe care variola maimuței îl prezintă pentru oameni, având în vedere că o tulpină care duce la o mortalitate mai mare se răspândește constant în Congo.

Burundi, Coasta de Fildeş, Kenya, Rwanda şi Uganda au anunțat că au depistat mai multe cazuri de variola maimuței.

Republica Democrată Congo a raportat peste 11.000 de cazuri, dintre care 450 de decese, potrivit Agerpres. În urmă cu doi ani, OMS a declarat urgență de sănătate publică de interes internațional din cauza variolei maimuței. Starea de alertă s-a încheiat în mai 2023.  

Printre simptomele variolei maimuței se numără:
-Erupții cutanate veziculoase care provoacă prurit (mâncărimi);
-Leziuni in orice zona a corpului- inclusiv in jurul organelor genitale, anusului, leziuni in jurul gurii si al ochilor;
- Febra;
-Durere in gat;
-Durere musculara;
-Durere de spate;
-Ganglioni limfatici măriți in volum.

Citește și: Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la lămpile UV folosite în saloanele de manichiură: „pot provoca mutații”

variola maimutei, alerta oms, virus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si