Femeia în vârstă de 91 de ani locuiește în Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei și una dintre cele mai afectate zone urbane după invazia forțelor militare rusești. Bombardamentul a fost atât de aproape încât ferestrele de la apartamentul ei au fost scoase din balamale, relatează jurnaliștii de la  The Guardian.

Citeste si: Reacția lui Putin după ce NATO a trimis trupe în estul Europei

Cu toate acestea, Shernina nu poate fugi, nici măcar pentru a se adăposti într-un buncăr. Problemele cardiace de care suferă o fac pe femeie prea fragilă pentru a fi transportată pe scări până la subsol atunci când sună sirenele raidului aerian. Bătrâna putea comunica înainte de invazia Rusiei, dar acum aproape că nu răspunde, a declarat nora ei, Natalia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

„Simt o furie inumană din cauza faptului că ea și-a început viața în Leningrad sub asediu ca o fată care era înfometă, care a trăit în frig și foame și își petrece ultimii din din viaţă în circumstanțe similare”, a mărturisit Natalia, nora bătrânei.

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua a 16-a

Femeia a vorbit cu amărăciune în glas despre forțele ruse și le-a comparat cu „fasciștii” care

au asediat Leningradul, acum actualul Sankt Petersburg.  „Ce fel de apărători sunt aceștia? Pe cine au venit să apere?”.

Citeste si: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a ajuns în România. Ce restricții de circulație sunt azi în București

În prezent, Harkov, poziționat la puțin peste 40 km de granița cu Rusia, nu găsește o soluţie să scăpe de ruși. Unii

dintre locuitori orașului au reușit să fugă. Alții, precum Shernina și familia ei, nu au de ales decât să rămână și să se întrebe cât timp va dura acest război.

„Nu putem pleca din cauza Alevtinei, ea este într-o asemenea stare încât nu se poate deplasa”, a spus Natalia.  „Am vrea să plecăm, dar aici este și fiica mea care lucrează ca medic la Maternitatea a III-a. Ea pleacă la serviciu patru zile o dată, pentru că este periculos să te miști noaptea.”

Citeste si: Psihoterapeut: ”Războiul este o traumă a comunității, fie că suntem prinși în mijlocul lui, fie că asistăm neputincioși la el”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si