Imaginile care o surprind pe Masha la scurt timp după ce a fost salvată de la moarte sigură sunt emoționante.

Deși s-a lăsat greu convinsă, ursoaica a ieșit din cușca de câțiva metri pătrați, care i-a fost casă ani întregi, și a făcut primii pași pe iarbă. Acum, învață să se bucure de natură și libertate. La sanctuarul din Zărnești are la dispoziție o pădure întreagă, copaci în care să se cațere și iazuri unde se poate bălăci.

Ursoaica a trăit toată viața la circ

Povestea Mashei este extrem de tristă. Toată viața a fost artist de circ, în Ucraina.

Citeste si: Buna Vestire 2022: Tradiţii şi obiceiuri de Blagoslovenie

Încă de când era doar un pui, ursoaica a fost forțată de stăpânii ei circari să sară coarda, să se plimbe cu trotineta sau să se târască pe sub obstacole.

După ce autoritățile din Ucraina au interzis folosirea animalelor în circuri, stăpânul Mashei a decis să o dea unei asociații care luptă pentru protecția animalelor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: 22 martie- Ziua Mondială a Apei. Sfaturi pentru a gestiona eficient consumul de apă

În 2018, Masha și-a încheiat cariera de artist de circ și de atunci a trăit într-un țarc de aproximativ 400 de metri pătrați cu copaci, piscină și garduri electrice. 

O nouă viață în România

"Ne-a fost foarte dificil să o hrănim pentru că atunci când era la circ obișnuia să bea băuturi carbogazoase, mânca pui afumat și nimic de calitate.

Acesta este primul urs pe care îl văd că nu mănâncă mere și nu îi place nimic măcar mierea", ne-a povestit fondatorul Asociației Warriors of Wildlife.

Citeste si: Înscrieri Casa Iubirii: Cum poţi participa la casting-ul celui mai impresionant dating show?

Ursoaica trebuia să ajungă în România în urmă cu câteva săptămâni, însă izbucnirea războiului din Ucraina i-a întârziat visul libertății. Ieri a pornit în aventura ei spre noua casă și a parcurs peste o mie de kilometri până la sanctuarul din Zărnești.

Când nu făcea trucuri ca să smulgă aplauzele publicului, Masha era ținută într-o cușcă minusculă, montată într-o dubă.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si: Aproximativ 90 de hectare de vegetație, incendiate în Tulcea

Chinurile prin care a trecut au lăsat traume adânci în mintea ei, iar acum se teme de orice s-ar întâmpla în jur. Îngrijitorii sanctuarului s-au chinuit minute bune să o scoată din cusca.

Masha își va trăi restul zilelor în semi libertate, alături de ceilalți 116 urși din rezervație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si