S-a dat alerta cu puțin timp în urmă într-o zonă intens vizitată din România! O ursoaică și puii ei au fost văzuți în localitatea Porumbacu de Sus, din județul Sibiu, în zona Castelului de Lut. Speriați că ar putea să fie atacați din senin, oamenii din zonă au alertat autoritățile. 

Nu a durat mult până când toți cei care locuiesc pe raza localității au fost avertizați de prezența animalelor sălbatice, prin intermediul unui mesaj RO-Alert. 

ursoaica cu pui, RO-alert, SMURD

Oamenii au fost anunțați de prezența animalului prin mesaj RO-Alert. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Bucurie fără margini la Grădina Zoologică din Anglia: O pereche de gemeni panda roșu, pe cale de dispariție, au venit pe lume

Localnicii, avertizați să stea la distanță de animalele sălbatice

Autoritățile au luat măsuri și au trimis în zona Castelul de Lut un echipaj SMURD

„În jurul orei 12:25, pe numărul unic de urgență 112 a fost semnalată prezența unui urs pe raza localității Porumbacu de Sus, în zona Castelul de Lut. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD pentru a asigura măsurile din competențele ISU Sibiu.

De asemenea a fost transmis mesaj RO-Alert pentru locuitorii de pe raza localității cu privire la prezența animalului în localitate”, a declarat Slt. Andreea Ștefan. 

Citește și: Ursoaica care a omorât un om în Italia, refuzată de autoritățile din România. Andrea a fost sfâșiat de animalul sălbatic. „Avem deja prea mulți urși”

Castelul de Lut din Valea Zânelor pare desprins cu adevărat din povești, astfel că atrage o mulțime de turiști în fiecare an, imediat cum vremea începe să se încălzească.

Locația aflată la 40 de kilometri de Sibiu este căutată mii de vizitatori, care vin aici din toate colțurile țării și nu numai.

ursoaica cu pui, RO-alert, SMURD

Autoritățile au venit în locul în care au fost văzuți urșii. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si