Miercuri seară, în stațiunea Sinaia, la Castelul Peleș, o ursoaică și puiul ei au coborât până în zona turistică. Urșii au fost zăriți în mai multe zile, iar jandarmii chemați la intervenție au venit dotați cu o pușcă tranchilizantă. Planul era ca animalele să fie adormite și relocate, dar, din cauza întunericului, planul nu a mai putut fi pus în practică.
"Vezi că a venit după tine!",

se aude pe o filmare. Jandarmii au folosit semnale luminoase și acustice, dar urșii nu s-au dat bătuți, așa au aruncat cu bulgări de zăpadă după animale.
Animalele vor fi căutate în cursul zilei de azi, iar dacă vor fi găsite, vor fi tranchilizate și relocate.

Citeste si: VIDEO| Imagini inedite vin de la Castelul Peleș din Sinaia: o ursoaică și puiul ei, izgoniți cu bulgări de către jandarmi

Urșii, prezenți în mai multe zone din țară

Urșii au fost văzuți în mai multe locații din țară, printre care și în Colibița, anul trecut în mai, când aceștia coborau în fiecare noapte în zona locuită.
Un vecin din zona în care au fost ridicate imaginile s-a trezit cu stulpii de albine devastați, iar toți localnicii au fost speriați și revoltați.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În 2017, doi ciobani din Harghita au ajuns la spital mușcați de urși, după ce animalele au vrut să le mănânce oile. O întreagă localitate a început războiul cu animalele sălbatice, iar prezența urșilor în zonă a devenit mai frecventă decât cea a turiștilor.

Citeste si: Moment șocant la grădina ZOO. O mamă își aruncă fiica de trei ani în adăpostul unui urs masiv

Întâmplare neobișnuită la o grădină zoologică din Tașkent

O mamă și-a aruncat fiica în cușca unui urs imens. Camerele de supraveghere au surpins momentul în care micuța a fost aruncată de la cinci metri înălțime.  Întâmplarea a avut loc în Tașkent, capitala Uzbekistanului, unde o mamă și-a aruncat fetița, în vârstă de trei ani, în adăpostul unui urs masiv. Camerele de supraveghere au surpins imaginile în care cea mică a fost aruncată de la cinci metri înălțime.

Citeste si: Urșii, la distracție în zăpadă

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si