Close sidebar
Close sidebar

O valiză plină cu informaţii din interiorul Tel Drum a fost găsită în Teleorman! Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în acest dosar!

Site-ul RISE Project a dezvăluit că procurorii DNA nu au avut acces la informaţiile descoperite recent.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

„O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui“,  anunţă RISE Project pe Facebook. Echipa de investigaţii anunţă pe Facebook o serie de dezvăluiri şi face o trecere în revistă a informaţiilor în posesia cărora a intrat. Valiza conţine: un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuşi, rapoarte de audit, tabele contabile, a anunţat Adevărul. În plus, 14.800 de fotografii şi filmuleţe de la evenimentele companiei cu personajele grupării şi standardul lor de viaţă, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii- majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane, dar şi 54.710

mailuri şi ataşamentele de pe adresa de serviciu.

În aceeaşi valiză se afla şi o tabletă Samsung care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, precum şi o agendă cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: „Băsescu”, „Hrebe”, „Dăncilă”, „Bănicioiu”, „Pieleanu”, „L I V I U”. De asemenea, valiza conţinea şi un stick de memorie cu informaţii de lucru ale unei şefe de gestiune din Tel Drum, procese verbale cu lucrări edilitare recepţionate şi fotografii din companie, peste o mie de hârtii.

După prezentarea întregului conţinut al valizei, RISE Project încheie mesajul postat pe Facebook cu promisiunea că urmează o serie de dezvăluiri: „Le-am citit, procesat, analizat. În curând, pe RISE Project. Weekend plăcut în continuare!“.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. 

În 17 ianuarie 2018, DNA a anunţat că a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale firmei Tel Drum, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat). La aceeaşi dată, DNA a anunţat extinderea urmăririi penale în cazul societăţii, cercetată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI