O versiune Covid, întâlnită la nurci, a fost transmisă pentru prima oară, la patru oameni. Acest lucru a avut loc chiar în timpul primului an de pandemie, atunci când patru persoane din Michigan au fost infectate.

Această formă de Covid a suferit mutații 

„Acest lucru, în plus față de faptul că muncitorii de la fermele de nurci au fost testați pozitiv pentru Covid-19 după ce turma de nurci a început să se confrunte cu boli și o mortalitate crescută, sugerează că cea mai probabilă ipoteză este că muncitorii au fost infectați

după ce au intrat în contact cu nurci din fermă.

Citeste si: Raed Arafat are COVID-19: După un test rapid administrat de mine acasă, am ieşit COVID pozitiv

Deoarece există puține secvențe genetice disponibile din comunitățile din jurul fermei, este imposibil de știut cu siguranță dacă mutațiile au venit de la nurca de la fermă sau circulau deja în comunitate”, a declarat Dr. Barton Behravesh.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Citeste si: Tulpina XE, noua variantă COVID, mutație între BA.1 și BA.2

În cadrul unui e-mail, Dr. Casey Barton Behravesh, care conduce Biroul One Health al C.D.C, a spus că probele colectate de la cele patru persoane indică faptul că virusul a suferit o transformare și, în acest fel, s-a putut adapta la nurci.

Citeste si: Autoritățile anunță al treilea deces cauzat de gripă

Primele trei decese cauzate de virusul gripal

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă, marţi, un al treilea deces la Mureș, la un bărbat de 77 de ani. Acesta avea condiții preexistente și nu era vaccinat anti-gripal.

Citeste si: Anunțul cutremurător. O variantă mai periculoasă decât Omicron lovește în următorii doi ani

Un bărbat de 58 de ani din județul Timiș, care avea  condiții medicale preexistente  și nu era vaccinat anti-groipal, confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip H3, și o femeie de 78 de ani, din județul Olt, au murit, conform Agerpress. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si