Nici micii si nici pastrama de berbecut nu au avut acelasi succes ca telemeaua de oi de la Gulianca. Calupurile albe si untoase s-au dat ca painea calda, direct din putinele de lemn ale ciobanilor.
„Branza de Gulianca este traditionala din cauza ierbii. E saratura. O recomandati si celor din alte judete? Mergem oriunde cu branza noastra”, sustine producatorul.
Faima branzei de Gulianca s-a dus in toata tara, iar la festival au venit oameni tocmai din Capitala, sa guste din telemeaua cremoasa.
Florin Moroiu- primarul comunei Salcia Tudor: „Noi am scos marca inregistrata de la OSIM si acum derulam programul pentru produs traditional prin Ministerul Agriculturii care va deveni si brand european. Sper ca anul acesta, prin asocierea pe care o facem cu 4,5 producatori, sa mergem la brand european, la Uniunea Europeana”.
Festivalul branzei de la Gulianca s-a incheiat cu un spectacol de musica populara.