Poliția kenyană a exhumat 47 de cadavre în apropiere de orașul de coastă Malindi, în cadrul unei anchete asupra unui predicator care le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru că aşa îl vor întâlni pe Iisus. Printre morţi se numără şi copii, relatează BBC News.

Citește și: Un afacerist cunoscut a fost împușcat mortal. Unde a avut loc crima

Mormintele- puţin adânci- se aflau într-o pădure, Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaţionale a Veştilor Bune au fost salvaţi săptămâna trecută.

Liderul acestei Biserici, Paul Makenzie Nthenge, se află în arest, în așteptarea unei înfățișări în instanţă. Televiziunea de stat KBC l-a descris ca fiind "liderul unui cult" şi a relatat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Unul dintre aceste morminte ar conţine cadavrele a cinci membri ai aceleiași familii- trei copii şi părinţii lor. Victor Kaudo, de la Centrul de Justiție Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: "Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane".

Exhumările continuă în acest caz

Predicatorul Nthenge a negat că ar fi comis vreo infracţiune şi susține că şi-a închis biserica în 2019, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

El le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a se "întâlni cu Iisus".

Citește și: Coincidență rară. Doi tineri iubiți au murit împreună, din cauze naturale diferite!

Cotidianul kenyan The Standard a scris că patologii vor lua probe de ADN şi vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliția l-a arestat pe Nthenge la 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că s-au înfometat până au murit.

Ministrul kenyan de interne, Kithure Kindiki, a declarat că pădurea, care se întinde pe mai mult de 300 de hectare, a fost izolată şi declarată loc al crimei.

Citește și: Tânăra de 20 de ani a greșit adresa și a fost împușcată mortal de proprietar

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Nthenge a numit trei sate Nazaret, Betleem şi Iudeea, şi-ar fi botezat adepţii în iazuri, apoi le-a spus să postească pentru a-l întâlni pe Isus.

Kenya este o ţară religioasă şi au mai existat cazuri anterioare de oameni atraşi în biserici sau culte periculoase şi nereglementate, menționează BBC.

Citește și: Prin ce chinuri au trecut doi copii de cinci și șase ani înainte să se stingă din viață. Corpurile lor au fost găsite pe o stradă, după ce familia îi dăduse dispăruți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si