Close sidebar
Close sidebar

Oamenii cer pedepse mai mari pentru cei care tortureaza sau omoara animale. Proiectul de lege a fost inaintat catre Parlament

Asociatia Miscarea Dreptate pentru Animale a lansat o petitie semnata de peste 10.000 de persoane, prin care solicita Parlamentului modificarea legii, astfel incat cei care tortureaza, abuzeaza sau omoara animale sa fie pasibili de inchisoare de la 2 la 7 ani.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Demersul iubitorilor de animale are deja sprijinul parlamentarilor. La Senat a fost depus un proiect de lege prin care pedepsele pentru abuzurile impotriva animalelor sa fie mai mari. Printre cei care au semnat initiativa legislativa se numara si deputatul independent Remus Cernea.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In acest moment, legea care protejeaza animale prevede, pentru astfel de situatii, pedeapsa cu inchisoare de la trei luni la un an. In noul proiect de lege, cei care sunt gasiti vinovati ar urma sa primeasca si o interdictie de pana la 7 ani de a mai detine un animal.

Printre prevederile legii, se numara ranirea sau schingiuirea animalelor, uciderea cu intentie, practicarea tirului pe animale domestice sau salbatice, precum si organizarea de lupte intre animale.

“Am depus un proiect de lege, alaturi de alti colegi din Parlament, prin care incercam sa raspundem solicitarii iubitorilor de animale. Conform initiativei legislative, pedepsele au fost dublate, de la un an, cat prevede acum legea, la doi ani. Voi depune, totusi, un amendament prin care voi solicita pedepse mai mari.

Poate pana la trei ani de inchisoare“, a declarat deputatul Remus Cernea, pentru Jurnalul National deputatul Remus Cernea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI