Oamenii de știință americani au reușit imposibilul. Timp de două luni, un rinichi de porc a funcționat normal în corpul unui pacient aflat în moarte cerebrală. În prezent, experimentul s-a încheiat.

„Am învăţat multe în ultimele două luni prin observaţii şi analize detaliate şi avem motive întemeiate să fim optimişti cu privire la viitor",  a declarat dr. Robert Montgomery, directorul Institutului de transplant din cadrul spitalului NYU Langone din New York, unde a fost efectuată procedura medicală, potrivit News.

Citește și: VIDEO- Ultimele cuvinte ale criminalei în serie Aileen Wuornos înainte de a fi executată le-a dat fiori autorităților: „I-am omorât. Aș face-o din nou”

Transplanturile de organe de animale ar putea fi o soluție eficientă în viitor

Transplanturile de organe de animale la oameni sunt numite xenogrefe (xenotransplanturi). Ele ar putea fi o soluție eficientă în viitor pentru deficitul cronic de rinichi donați, deoarece mulți oameni au nevoie de acest organ.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Pe 14 iulie, rinichiul unui porc a fost transplantat în corpul unui om aflat în moarte cerebrală.

El și-a donat corpul în numele științei. Animalul fusese modificat genetic pentru ca organul său să nu fie respins imediat de organismul uman.

La distanță de o lună, oamenii de știință nu au observat niciun semn că organismul bărbatului ar respinge organul. Ulterior, ei au identificat un ușor proces de respingere care a necesitat intensificarea tratamentelor imunosupresoare.

În comunicatul emis de NYU Langone se precizează că în lunile următoare vor fi publicate mai multe rezultate în acest caz.

Experimentul realizat în vara acestui an a durat 61 de zile.

Nu este prima dată când un organ de animal este transplantat într-un corp de om

„Pentru a crea o sursă nelimitată de organe, trebuie să învăţăm cum să gestionăm transplanturile de organe de la porci la oameni. Testarea acestora pe pacienţi decedaţi ne permite să optimizăm regimul imunosupresor şi alegerea modificărilor genelor, pentru studii viitoare mai sigure", a spus dr. Montgomery.

Citește și: Bărbatul care a marcat un coș de milioane dolari a trebuit să aștepte 20 de ani pentru a-și primi banii

De-a lungul ultimilor ani, echipa de oameni de știință a efectuat mai multe xenogrefe, iar primul transplant de rinichi de porc în corpul unui om a fost realizat în septembrie 2021, însă rezultatele nu au fost așa promițătoare ca în prezent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si