Conform serviciului de Jandarmerie din județul Harghita, marţi, la orele searii, o femeie a a raportat prezenţa a trei urşi care se aflau pe strada 1 Decembrie 1918 din oraşul Bălan. 

Citeste si: Doi dintre cei 4 refugiați ucraineni dispăruți în Munții Maramureșului au fost găsiți. Unul dintre ei a murit

“La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie, care împreună cu reprezentanţi ai asociaţiei de vânători şi primarul localităţii au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuinţelor.

Pe timpul îndepărtării, animalul sălbatic a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil. A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenţie, ursul fiind astfel, rănit”, se precizează în comunicatul transmis de Jandarmeria Harghita.

Ursul va fi căutat miercuri, 6 aprilie

De asemenea, sursa citată a precizat că animalul a fost alungat în pădurea din apropiere şi nu au fost înregistrate decât pagube materiale. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cine este bărbatul care s-a sinucis în fața Ambasadei Rusiei din București: Bogdan Draghici fusese condamnat la 15 ani de închisoare, în primă instanţă

“Echipa constituită a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar în această dimineaţă se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop”, a mai informat Jandarmeria Harghita. 

De la începutul acestui an, la dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înregistrate 15 apeluri, care au fost efectuate prin intermediul numărului unic de urgență 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite.

Citeste si: Două fiice ale lui Vladimir Putin, propuse spre a fi incluse pe lista sancțiunilor economice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si