Noua Caledonie este sub alertă de călătorie. MAE a luat această decizie în urma unor conflicte izbucnite în urmă cu câteva zile. Astăzi, trei români se pare că s-au prezentat la Ambasada României la Canberra şi Consulatul General al României la Paris pentru a-şi semnala prezenţa în Noua Caledonie, potrivit informațiilor transmise de agerpres.ro.

Trei români se află în zona de conflict din Noua Caledonie

În Noua Caledonie, teritoriu francez, de desfășoară proteste și încălcări ale ordinii publice de câteva zile.

Se pare că trei români și-au semnalat prezența în zona conflictuală la Ambasada României la Canberra şi Consulatul General al României la Paris.

Citește și: O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat aproape de aproape de Sfântu Gheorghe! Autoritățile au intervenit de urgență: 3 marinari sunt dispăruți

revolta

Imagine reprezentativă pentru revoltă

[Sursa foto: istockphotos]

Conform sursei citate anterior, Consulatul General al României la Paris, din a căror circumscripţie consulară face parte Noua Caledonie, a preluat gestionarea situaţiei şi menţin în permanenţă contactul românii de acolo. Se pare că oficiul consular cooperează cu partenerii internaţionali pentru coordonare şi acordarea de sprijin celor trei cetățeni români, în funcţie de evoluţiile înregistrate pe plan local.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministerul Afacerilor Externe a emis încă de joi o atenţionare de călătorie pentru Noua Caledonie, după ce președintele Rpeublicii Franceze a decretat stare de urgență în regiune.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris (+33147052966 şi +33147052755), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +33680713729, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un judecător a rămas șocat de descoperirea făcută! Concluzia la care a ajuns după ce și-a comparat salariul cu câștigurile unui frizer: "O fi mult? O fi puțin?"

revolta

Imagine reprezentativă pentru revoltă

[Sursa foto: istockphotos]

Noua Caledonie este terenul unor revolte nocture. În timpul unui protest declanşat de separatişti împotriva unei reforme electorale votate la Paris, cinci persoane au murit. Dintre aceștia, doi erau jandarmi.

"Oamenii mor deja, nu din cauza unor conflicte armate, ci pentru că nu au acces la îngrijiri, nu au acces la alimentaţie", a declarat Vaimu'a Muliava, conform aceleiași surse.

Guvernul din Noua Caledonie ar fi înregistrat 3.200 de persoane blocate din cauza lipsei zborurilor comerciale din şi spre arhipelag.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si