Porcii mistreți fac ravagii în Oradea. De mai multe săptămâni, l ocalnicii se plâng autorităților din cauza lor și se tem de pericolele pe care le pot cauza mistreții. Animalele coboară în ciurde, uneori cu puii, pentru a găsi hrană.

Mistreții, pericol în curțile și livezile locatarilor

Oamenii se plâng de invazia mistreților. De câteva săptămâni, animalele sălbatice invadează locuințele oamenilor, zone zonele marginale ale municipiului, pentru a găsi hrană.

Mistreții coboară în ciurde, uneori și cu puii și distrug curțile în care ajung. Mai mulți mistreți au fost văzuți pe străzi, șosele și trotuare, după care au ajuns pe mai multe proprietăți.

Locatarii au filmat mistreții și au semnalat teama cauzată de prezența acestora și pe rețelele sociale, nu doar autorităților.

"Intră prin gard, distrug tot. Mi-au devastat grădina şi degeaba cer ajutor, nu se face nimic. Ţi-e teamă şi să mergi cu maşina, să nu le loveşti. Au intrat într-o altă curte, au ucis câinele. Am sunat la AJVPS Bihor, m-au direcţionat la Forest Hunt Paleu. Vânătorii vin, alungă animalele, dar degeaba, că se întorc", a declarat o femeie referitor la situația porcilor mistreți care umblă pe străzi, confrom Bihoreanul.ro.

Locatarii au filmat mistreții și au semnalat teama cauzată de prezența acestora și pe rețelele sociale, nu doar autorităților.

Locatarii au filmat mistreții și au semnalat teama cauzată de prezența acestora și pe rețelele sociale, nu doar autorităților.

[Sursa foto: ebihoreanul.ro]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Deținătorii de câini periculoși au fost vizați într-un control de amploare

Vânătorii se pare că nu pot alunga în totalitate mistreții

Preşedintele Asociaţiei Forest Hunt Paleu, care gestionează fondul cinegetic Paleu, Cristian Tuduce, a declarat că zonele invadate de mistreți, zonele mărginase și zonele de sub pădure, erau înainte teritoriul animalelor sălbatice. Construcția imobiliarelor a determinat schimbarea locurilor în care animalele au dreptul să trăiască.

Autoritățile se pare că nu au cum să îi alunge în totalitate, iar membrii asociaței acționează doar la apelul oamenilor, organizând gaone. Vânatul mistreților se organizează doar pentru speciile înmulțite într-un mod necontrolat, în limita numărului permis de stat pentru vânătoare.

"Toate terenurile dintre străzile acestea- Adevărului, Sofiei, Piatra Craiului etc- au fost livezi şi reprezentau teritoriul mistreţilor. Primăria Oradea a introdus o mare parte în intravilan, au fost retrocedate, unii şi-au construit case, alţii, însă, n-au făcut nimic şi nici nu îşi curăţă terenul", a declarat Cristian Tuduce referitor la problema invaziei mistreților, potrivit Bihoreanul.ro.

Președintele asociaței recomandă oamenilor să nu atace mistreții, pentru că aceștia sunt inofensivi, dar devin agresivi când se simt în pericol.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Mistreţii se tem de om, ajunge să strigi la ei şi fug. Dar pot fi periculoşi când sunt răniţi, încolţiţi, când scroafele sunt proaspăt fătate şi au purcei mici. Deocamdată nu au fost sesizări privind astfel de atacuri. Cel mai bine e să nu te apropii de ei, să nu încerci să-i dirijezi, că ei oricum merg pe unde vor", a declarat Tuduce ca măsură de precauție, conform Bihoreanul.ro.

Citește și: Un primar din Mexic s-a căsătorit cu un crocodil: "Nu poţi avea o căsătorie fără dragoste!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si