In articol:
- Ce nu este bine să faci de Florii 2022?
- Pe ce dată pică Floriile în 2022
- Tradiții și obiceiuri de Florii 2022
Obiceiuri de Florii 2022. Există o serie de lucruri care le sunt interzise credincioșilor duminică, de Florii 2022 și se spune că cei care nu țin cont de ele pot atrage energiile negative și pot avea parte de neplăceri.
Ce nu este bine să faci de Florii 2022?
Se spune că de Florii 2022, credincioșii nu au voie să se spele pe cap. Superstiția spune că cei care vor face acest lucru vor albi mai devreme.
Având în vedere că Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare care are o importanță majoră, credincioșii nu au voie să lucreze în această zi în gospodărie.
Citeste si: La Mulţi ani de Florii: Urări pentru ziua de 17 aprilie 2022
Pe ce dată pică Floriile în 2022
În acest an, credincioșii sărbătoresc Paștele pe 24 aprilie. Floriile pică pe 17 aprilie 2022, cu o săptămână înainte de Învierea Domnului.
Sărbătoarea amintește de intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de Sfintele Patimi. Din acest motiv, sărbătoarea mai este cunoscută ca Intrarea Domnului în Ierusalim, Duminica Patimilor, Duminica Floriilor sau Duminica Patimilor Domnului.
Tradiții și obiceiuri de Florii 2022
Creștinii merg în ziua de Florii la Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei pleacă acasă cu flori și salcie sfințite de preot.
Biserica Ortodoxă a permis ca în ziua de Florii să fie dezlegare la pește, întrucât sărbătoarea pică în Postul Paștelui, care are o durată de 40 de zile.
Citeste si: Când începe Postul Paştelui 2022? Data la care are loc Lăsata Secului
Postul Paștelui începe pe 7 martie și se termină pe 23 aprilie. Acesta reprezintă cel mai aspru post de peste an pentru că are mai puține zile cu dezlegare la pește. Postul Crăciunului este mai puțin restrictiv din acest punct de vedere.
În ziua de Florii 2022, credincioșii trebuie să evite să se spele pe cap. Există o superstiție potrivit căreia cei care fac acest lucru vor albi mai devreme decât ar trebui.
Persoanele care au reușit să țină postul se pot împărtăși în ziua de Florii. Potrivit tradiției, toți credincioșii care vor face acest lucru vor avea noroc, sănătate și vor ține relele la distanță.
Tot în această zi, în anumite zone ale țării se coc diferite plăcinte, de post, iar apoi se dau de pomană celor sărmani.
Citeste si: Duminica Floriilor 2022: Urări, mesaje şi felicitări