Obiceiuri si traditii. Ce NU e bine sa faci de Adormirea Maicii Domnului
Spalatul rufelor, chiar si cu masina de spalat, este interzis la orice mare sarbatoare. Nici Adormirea Maicii Domnului nu face exceptie. Se spune ca cine spala haine in timp ce oamenii sunt la biserica va avea parte numai de ghinioane toata viata.
Nu ai voie sa te tunzi de Sfanta Maria.
Acest lucru este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. In cazul barbatilor, daca se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca.
Obiceiuri si traditii. Ziua de 15 august este ultima in care mai poti culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afectiuni.
Nu este bine sa stai cu usa inchisa pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele crestinilor pentru a imparti harul sau divin.
Chiar daca nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectata. Masa de Sf. Maria trebuie sa fie cat mai cumpatata.
Obiceiuri si traditii. Se spune ca in aceasta zi nu e bine sa te scalzi in rauri de munte, altfel vei fi "lovit" de soarta.
Daca ai de facut un drum important de SF MARIA 2016, ia cu tine cel mai bun prieten.
Se spune ca in aceasta zi pot avea descarcari electrice pentru a arata supararea Fecioarei Maria fata de oamenii necredinciosi si neuniti. Plecarea la drum de unul singur arata egoism si independenta. Daca vrei sa fii protejat, desi mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciulita sau un obiect sfintit si vei fi in afara oricarei primejdii.
Despre Maica Domnului, Sfânta Traditie a Bisericii consemneaza începând cu secolul al IV-lea, atât în Apus cât si în Rasarit, într-o serie de scrieri, date despre persoana si rolul Maicii Domnului în iconomia întruparii Fiului
lui Dumnezeu.
Între parintii si scriitorii din Rasarit care au consacrat Maicii Domnului numeroase tratate, studii si în special omilii si imne se afla: Ioan Damaschin, Gherman, patriarhul Constantinopolului (715-730), patriarhul Modest al Ierusalimului, Andrei Criteanul, Teodor Studitul.
Potrivit traditiei Bisericii, Maica Domnului a trait mai multi ani dupa înaltarea la cer a Fiului sau si a Domnului nostru Iisus Hristos. Cu trei zile înainte de moarte, ea a fost înstiintata de Sfântul Arhanghel Gavriil ca va trece din lumea aceasta la viata vesnica.
Desi Apostolii erau raspânditi în lume pentru a propovadui Evanghelia la toate neamurile, au fost prezenti la eveniment, adusi prin puterea lui Dumnezeu, Sfânta Fecioara înstiintându-i asupra a ceea ce avea sa se petreaca, potrivit Agerpres.
Nu ai voie sa te tunzi de Sfanta Maria. Acest lucru este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. In cazul barbatilor, daca se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca.Obiceiuri
si traditii. Ziua de 15 august este ultima in care mai poti culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afectiuni.
Nu este bine sa stai cu usa inchisa pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele crestinilor pentru a imparti harul sau divin.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Chiar daca nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectata. Masa de Sf. Maria trebuie sa fie cat mai cumpatata. Obiceiuri si traditii. Se spune ca in aceasta zi nu e bine sa te scalzi in rauri de munte, altfel vei fi "lovit" de soarta.Daca
ai de facut un drum important de SF MARIA 2016, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune ca in aceasta zi pot avea descarcari electrice pentru a arata supararea Fecioarei Maria fata de oamenii necredinciosi si neuniti. Plecarea la drum de unul singur arata egoism si independenta. Daca vrei sa fii protejat, desi mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciulita sau un obiect sfintit si vei fi in afara oricarei primejdii.
Despre Maica Domnului, Sfânta Traditie a Bisericii consemneaza începând cu secolul al IV-lea, atât în Apus cât si în Rasarit, într-o serie de scrieri, date despre persoana si rolul Maicii Domnului în iconomia întruparii Fiului lui Dumnezeu.
Între parintii si scriitorii din Rasarit care au consacrat Maicii Domnului numeroase tratate, studii si în special omilii si imne se afla: Ioan Damaschin, Gherman, patriarhul Constantinopolului (715-730), patriarhul Modest al Ierusalimului, Andrei Criteanul, Teodor Studitul.
Potrivit traditiei Bisericii, Maica Domnului a trait mai multi ani dupa înaltarea la cer a Fiului sau si a Domnului nostru Iisus Hristos. Cu trei zile înainte de moarte, ea a fost înstiintata de Sfântul Arhanghel Gavriil ca va trece din lumea aceasta la viata vesnica. Desi Apostolii erau raspânditi în lume pentru a propovadui Evanghelia la toate neamurile, au fost prezenti la eveniment, adusi prin puterea lui Dumnezeu, Sfânta Fecioara înstiintându-i asupra a ceea ce avea sa se petreaca, potrivit Agerpres.
Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro
Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro
Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro