Aflat în apropierea gardului de lângă gospodăriile care au fost distruse în urma exploziilor,  jandarmii au luat telefonul, care prezenta urme de arsură. Acesta va fi predat procurorului de caz.

În cazul cel mai probabil, el va dispune expertizarea sa, în speranța că vor fi găsite informații cu imagini din momentul în care au avut loc exploziile.

„La locul exploziei de la Crevedia, la perierea finală de la cercetarea la fața locului, a fost găsit un telefon mobil.

Acesta ar putea conține date importante pentru anchetatori. Telefonul a fost ridicat de jandarmi din dreptul caselor soților Barbu, care au fost înmormântați azi, și a celei de a treia victime, decedată și ea.

Aparatul, care constituie și el probă, va fi predat procurorului de caz, va fi trimis pentru a fi realizată expertiza informatică și este posibil să conțină chiar și imagini dinainte de explozie sau din timpul exploziei”, au declarat surse judiciare pentru  Gândul.ro.

Ancheta de la Crevedia continuă

Ancheta de la Crevedia este în continuă desfășurare, astfel că procurorii au pornit patru anchete.

Două anchete au fost pornite de către DNA, o alta de către Parchetul Militar, care vizează intervenţia pompierilor şi ancheta Parchetului General care vizează exclusiv ce s-a întâmplat în seara în care au avut loc exploziile.

Citește și: VIDEO- ISU Dâmbovița anunță că intervenția de la Crevedia a luat sfârșit. O autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD a rămas în zona afectată

În cadrul ultimei anchete ar trebui să se găsească și responsabilii pentru această situație.

Anchetele vizează pentru moment fapte, nu persoane. Niciun suspect nu a fost identificat în cazul exploziilor. 

Care este starea victimelor, în urma exploziilor de la Crevedia

Ministerul Sănătății a făcut un anunț cu privire la starea victimelor exploziilor de la Crevedia. Doi pacienți răniți, internați în România și alți cinci, transferați în străinătate, sunt intubați și ventilați mecanic.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În ceea ce privește pacienții intubați din România, unul dintre ei se află la Spitalul Clinic de Urgență București.

Celălalt pacient este la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni". 

25 de pacienți au fost externați

Dintre cei 16 pacienți internați, aflați în stare medie sau ușoară, șase sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, patru- la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", cinci la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, potrivit MS.

Citește și: EXCLUSIV- ”După tragedia de la Crevedia, am simțit că suntem puțin ca după Colectiv. Ne interesează ca îngrijirea marilor arși să devină o realitate și în România”- Declic a lansat o petiție

De asemenea, au fost externați 25 de pacienți.

Trei dintre ei au decedat. În urma exploziilor de la Crevedia, 12 răniți au fost transferați în străinătate. 

Care este starea pacienților transferați în străinătate?

Dintre cei 12 pacienți, unul dintre ei este transferat la Bruxelles. Acesta are suprafața corporală arsă mai mult de 15%.

De asemenea, este intubat și ventilat mecanic, stabil hemodinamic. "Evoluţie clinică favorabilă", potrivit MS. 

Al doilea pacient, transferat la Bruxelles, are suprafața corporală arsă peste 20%. Respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar evoluția clinică este favorabilă.

Un pacient transferat la Milano are o suprafață corporală arsă peste 90%. Este intubat și ventilat mecanic. De asemenea, este stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Starea sa este una critică. 

Al doilea pacient care a fost transferat la Milano are o suprafață corporală arsă de peste 45%. Este intubat și ventilat mecanic. De asemenea, este stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cei doi pacienți care au fost transferați în Berlin, respiră spontan. De asemenea, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală. 

Doi pacienți transferați la Graz, în Austria, respiră spontan. De asemenea, aceștia prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic. 

Pacientul care a fost transferat la Viena, cu arsuri pe o suprafață mai mare de 25% din corp, respiră spontan. De asemenea, acesta este stabil hemodinamic, iar starea sa clinică nu are modificări în ultimele 24 ore.

Pacienții transferați la Lubeck (Germania) sunt intubați și ventilați mecanic. De asemenea, sunt stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Aceștia au arsuri pe 40% și 30% din suprafața corpului.

Starea de sănătate s-a ameliorat în cazul pacientului transferat la Bergen, Norvegia. Acesta are arsuri de peste 25% din suprafața corporală. De asemenea, respiră spontan și este stabil hemodinamic.

 

Sursa: Antena3.ro,  Gândul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si