Nu vorbim aici de grasimi, ci de alte componente ale micilor care sunt adevarate pericole pentru sanatate. Daca nu ii faci in casa si ii cumperi din comert, atunci ar trebui sa te uiti atent la eticheta pentru a nu face alegerile gresite.

Cei de la APC atrag atentia asupra micilor si spun ca majoritatea comerciantilor adauga in carnea acestora resturi de piele, oase, zgarciuri si arome sintetice.

Practic, micii care se gasesc in comert au carne ce variaza intre 60 si 90% din intreaga componenta a lor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

S-a descoperit ca 4 din 10 tipuri de mici contin arome sintetice precum glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu sau izoacorbatul de sodiu, arome ce trebuie evitate.

3 din 10 tipuri de mici sunt colorati cu carmin, o substanta obtinuta din gandaci.

Nutritionistii spun ca trebuie sa citim eticheta si sa alegem caserole cu cel putin 85% carne si cat mai putine substante chimice si sare.

Aditivii alimentari pot provoca boli grave respiratorii, gastrice sau cardiace, unele E-uri fiind cancerigene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si