Obisnuiesti sa consumi mici? Ai grija mare pentru ca sunt o BOMBA pentru sanatate! Avertismentul de la APC e dur! Nu stim daca mai mananci dupa ce afli ASTA
Nu este sarbatoare romanesca sau zi de gratar in care sa nu se consume mici. Traditionalul preparat romanesc e nelipsit de pe mesele romanilor, dar se pare ca nu este cel mai sanatos obicei.
Nu vorbim aici de grasimi, ci de alte componente ale micilor care sunt adevarate pericole pentru sanatate. Daca nu ii faci in casa si ii cumperi din comert, atunci ar trebui sa te uiti atent la eticheta pentru a nu face alegerile gresite.
Cei de la APC atrag atentia asupra micilor si spun ca majoritatea comerciantilor adauga in carnea acestora resturi de piele, oase, zgarciuri si arome sintetice.
Practic, micii care se gasesc in comert au carne ce variaza intre 60 si 90% din intreaga componenta a lor.
S-a descoperit ca 4 din 10 tipuri de mici contin arome sintetice precum glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu sau izoacorbatul de sodiu, arome ce trebuie evitate.
3 din 10 tipuri de mici sunt colorati cu carmin, o substanta obtinuta din gandaci.
Nutritionistii spun ca trebuie sa citim eticheta si sa alegem caserole cu cel putin 85% carne si cat mai putine substante chimice si sare.
Aditivii alimentari pot provoca boli grave respiratorii, gastrice sau cardiace, unele E-uri fiind cancerigene.