Este timpul ca Uniunea Europeană „să se gândească” la obligativitatea vaccinurilor împotriva Covid-19 în întreg bloculul comunitar, a declarat miercuri Ursula von der Leyen, în timp ce continentul se luptă cu un val pandemic de iarnă și pe fondul temerilor legate de varianta Omicron.

Citeste si: Ursula von der Leyen anunță că vaccinul anti-Covid pentru copii Pfizer-BioNTech este disponibil în UE începând de la 13 decembrie

Șefa Comisiei Europene: „Avem o treime din populație care nu este vaccinată 

Președintele Comisiei Europene, într-o intervenție de la Bruxelles, a spus că în cele din urmă va rămâne la latitudinea statelor membre să decidă propriile reguli privind vaccinurile- dar este „opinia ei personală” că este momentul potrivit să discute despre forțarea oamenilor să primească vaccinul anti-COVID.

„Avem o treime din populație care nu este vaccinată. Sunt 150 de milioane de oameni- asta înseamnă mult. Nu toți și toți ar putea fi vaccinați... dar marea majoritate ar putea”, a spus ea.

Citeste si: Noua variantă Omicron, răspândire alarmantă în Africa de Sud. "A explodat efectiv"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comentariile Ursulei Von der Leyen vin după ce Austria a anunțat intenția de a face vaccinurile obligatorii pentru toți cetățenii eligibili până în februarie, iar un consilier al cancelarului german Olaf Scholz a spus ieri că vrea să urmeze exemplul țării vecine.

Șefa Comisiei Europene, va momentul vaccinării anti-coronavirus

Citeste si: Comisia Europeană solicită statelor UE să fie pregătite pentru introducerea unor noi restricții de călătorie din cauza variantei Omicron

Șefa Comisiei Europene a subliniat natura excepţională a situaţiei în care ne aflăm, cu o creştere rapidă a infecţiilor în mare parte din UE şi rate scăzute de vaccinare în multe state, în ciuda faptului că vaccinurile sunt disponibile, spre deosebire de multe alte părţi ale lumii. Doar 66,2% din populaţia totală a blocului este complet imunizată.

Cel mai mare număr de decese COVID în Germania

Valul lovește puternic în Germania. În statul din inima Europei a fost raportat miercuri cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus de la mijlocul lunii februarie 2021.

În cursul zilei de miercuri, 1 decembrie, în Germania s-au raportat 67.186 de cazuri noi de infectări cu COVID-19, precum și 446 decese, ceea ce ridică nivelul morților cauzate de SARS-CoV-2 la un total de 101.790 victime. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si