Guillermo Söhnlein, cofondatorul companiei OceanGate Expeditions, vine cu o nouă propunere de expediție, după tragedia submersibilului Titan. Deși oamenii de pe întreaga planetă se așteptau ca OceanGate să renunțe la expedițiile periculoase, acum se dovedește contrariul.

Potrivit Business Insider, cofondatorul a hotărât să continue explorarea necunoscutului.

Întrebările cu privire la călătoria submersibilului Titan către epava Titanicului, care s-a terminat într-un mod șocant și dureros, încă sunt pe buzele oamenilor.

Chiar și așa, cofondatorul se gândește să trimită 1.000 de oameni să trăiască în atmosfera planetei Venus până în anul 2050.

Citește și: Așa au murit pasagerii de pe Titan. Videoclipul a strâns peste 7,5 mil. de vizionări

Oamenii ar putea fi trimiși spre „geamănul rău al Pământului”

Planeta Venus este considerată „geamănul rău al Pământului” din cauza asemănării sale în dimensiuni și compoziție. Chiar și așa, atmosfera de pe Venus nu se aseamănă cu planeta noastră, fiind extrem de ostilă vieții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Temperaturile de acolo ar putea topi cu ușurință plumbul, iar în ceea ce privește presiunea atmosferică, aceasta este de peste 90 de ori mai mare decât cea de pe Pământ. Cofondatorul OceanGate Expeditions a adus în discuție anumite cercetări care sugerează că la aproximativ 50 de kilometri de suprafața de pe Venus, există totuși un spațiu în atmosferă unde oamenii ar putea trăi.

În planul expediției pe care o plănuiește el are în vedere proiectarea unei stații spațiale care să reziste la condițiile extreme de pe Venus și să le permită multor oameni să trăiască

pe această planetă. Colonia plutitoare ar putea fi funcțională până în anul 2050.

Costurile operaționale de lansare vor fi reduse

Söhnlein caută companii care să îl apropie de îndeplinirea scopului său. Proiectul se numește Humans2Venus și la cofondat cu antreprenorul Khalid Al-Ali. Acesta se concentrează pe conceperea unor afaceri creative și idei de start-up care să depășească barierele comerciale.

Citește și: Călătoriile la epava Titanicului sunt promovate în continuare, iar două misiuni sunt listate pentru anul viitor

Humans2Venus va avea, cel mai probabil, costuri operaționale de lansare reduse. Cofondatorul își dorește să finanțeze misiunile spațiale fără sprijinul agențiilor guvernamentale.

Chiar dacă tragedia întâmplată recent cu submersibilul Titan a fost o lecție pentru cei mai mulți oameni, Söhnlein este de părere că omenirea nu ar trebui să se oprească din căutarea inovației și să își păstreze setea de cunoaștere și de aventură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si