Medicul Octavian Jurma a analizat cum varianta Omicron a înlăturat varianta Delta din Africa de Sud și Marea Britanie și a ajuns la concluzia că noua tulpină Omicron poate deveni dominantă în Marea Britanie în luna decembrie.

Omicron demonstrează că poate disloca Delta aproape la fel de repede în Marea Britanie ca în Africa de Sud, deși UK are o populație cu o rată mare de imunizare după boală, dar și după vaccinare.

La o rată de dublare de 3 zile, Omicron poate deveni varianta dominantă în UK în 2-3 săptămâni și produce un val care să debuteze la 40,000 de cazuri pe zi în una din cele mai vaccinate/infectate țări din lume”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Citeste si: Masca de protecție nu mai e obligatorie în spațiile exterioare, cu excepția celor aglomerate- decizie CNSU

Ce a mai declarat medicul

Octavian Jurma a mai precizat faptul că informația potrivit căreia varianta Omicron nu provoacă forme atât de grave ale bolii nu reprezintă o veste bună pentru români. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Paradoxal, pentru România vestea că Omicron este chiar marginal mai puțin sever decât Delta nu este neapărat o veste bună pentru că asta poate îndemna politicienii să fie și mai puțin responsabili. Aceeași iluzie că valul 4 va fi mai blând în România decât valul 3 a stat la baza "strategiei" de infectare în masă din valul 4 și dezastrul care a urmat și din care încă nu am ieșit cu totul”, a mai adăugat medicul Octavian Jurma.

Analiza va continua pentru a se stabili dacă noua variantă Omicron a SARS-CoV-2 poate produce curbe diferite de infectare în rândul persoanelor vaccinate mai puțin decât în rândul celor care nu sunt imunizate, dacă vaccinurile mai oferă o protecție la fel de ridicată și dacă varianta Omicron afectează grupe diferite de vârste spre deosebire de Delta.

Citeste si: Marea Britanie a confirmat 437 de infectări cu noua variantă Omicron

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si