Specialistul Octavian Jurma a declarat că în situația în care trendul actual de scădere a cazurilor de Covid-19 se menține constant, înainte de sărbătorile de iarnă cele mai multe dintre județe vor ajunge la incidențe de sub 3 la mia de locuitori.

Vaccinarea, principala soluție pentru a ieși din valul al patrulea

„Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători daca trendul actual se menține constant”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Specialistul susține că la sfârșitul anului, județul Sibiu va fi singurul cu o incidență de peste nouă la mie. "Cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare, când s-a subestimat incidenţa", a mai adăugat Octavian Jurma. Pe aceeași listă a județelor cu incidența de peste trei la mie ar fi Argeș, Bihor și Vâlcea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID în România, 3 noiembrie 2021. Peste 82.000 de persoane s-au vaccinat în ultima zi

Deschiderea școlilor, unul dintre factorii ce duc la creșterea incidenței cazurilor

Octavian Jurma a făcut o listă cu factorii ce duc la creșterea numărului de cazuri în următoarea perioadă. Printre aceștia deschiderea școlilor în format fizic la o incidență mare, de peste 3 la mie, lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, criza politică.

„Mă îngrijorează faptul că avem județe ca Satu Mare care se mențin într-un platou înalt de mai multe săptămâni”, a mai scris Octavian Jurma pe rețeaua socială.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila a explicat ce reprezintă certificatul verde cu adevărat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si