Close sidebar
Close sidebar

Octombrie aduce temperaturi foarte ridicate în România! Prognoza meteo actualizată pentru a doua lună de toamnă

Iată ce ne așteaptă în următoarele săptămâni de toamnă. Cum va fi vremea în octombrie.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile și săptămâni, până la finalul lui octombrie. Chiar dacă în acest moment vremea este friguroasă, temperaturile urmează să crească semnificativ în următoarele zile.

„Vremea va fi apropiatã de normalul termic în mare parte din ţarã, cu excepţia regiunilor sudice, unde valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai persistente în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, unde local va ploua, iar pe spaţii mici cantitãţile de apã vor fi însemnate.

Pe alocuri, ploile vor fi însoţite de descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 30 de grade”, spun specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Citeste si: A nins în România! Unde s-a depus un strat consistent de zăpadă: „Am intervenit cu utilajele de deszăpezire”- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Un japonez și-a inventat jobul ideal: câștigă 80.000 de dolari pe an și nu face nimic- antena3.ro

Citește și: David Popovici și-a donat echipamentul de la JO2024! Toți banii merg la copiii cu nevoi speciale

[Sursa foto: Unsplash]

Săptămâna 1-7 octombrie

Prima săptămână a lunii octombrie aduce valori destul de normale pentru cele din această perioadă. În unele zone se pot înregistra temperaturi puțin mai ridicate.

În general ploile vor fi abundente, mai ales în zonele de sud-vest și sud-est. Doar în regiunile sudice regimul pluviometric va fi deficitar.

Săptămâna 7-14 octombrie

În a doua săptămână de toamnă temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cantitatea de precipitații va fi în general normală, însă poate să devină mai abundentă în nord-vestul țării.

Săptămâna 14-21 octombrie

Vremea se menține plăcută și în a treia săptămână a lunii octombrie, cu valori puțin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Ploile nu o să lipsească și se anunță mai abundente în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 21-28 octombrie

Octombrie se încheie cu o vreme la fel de călduroasă pentru această perioadă a anului, în special în sudul țării. Cantitatea de precipitații se anunță mai mare decât mediile normale.

Citește și: Un fir de păr crescut sub piele l-a băgat pe un bărbat în comă. Medicii nu îi mai dădeau nicio șansă

[Sursa foto: Unsplash]

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI