Plata parcării pe timpul nopţii se suspendă la Constanța şi în staţiunea Mamaia, până la sfârşitul anului. Proiectul a trecut cu 24 de voturi pentru și intră în vigoare de astăzi.

Plata parcării va fi suspendată până la sfârșitul anului

Măsura a fost decisă marți de Consiliul Local, după mai multe critici privind tarifele mari la parcare.

Până acum, o zi de de parcare costa 96 de lei în zona zero, adică în centrul Constanței și în toată stațiunea Mamaia. De astăzi, tariful va fi redus la 38 de lei. Practic, parcarea devine gratuită pe timpul nopții.

Citeste si: Românii sunt dezamăgiți de litoralul bulgăresc. Ce pățesc turiștii până ajung la destinație

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali. Obligativitatea plăţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, între orele 19,00-09,00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv”,

se arată într-un comunicat al Primăriei Constanţa, citat de Agerpres.

Încasările hotelierilor din Mamaia sunt minime 

Măsura vine după ce hotelierii s-au plâns de numărul mic de turiști, acuzând prețul uriaș pentru fiecare zi de parcare. Primarul a arătat însă cu degetul chiar spre antreprenorii care au avut posibilitatea să cumpere abonamente speciale pentru turiști, dar nu au făcut-o.

Citeste si: Scumpiri pe bandă rulantă în România. Alimentele se scumpesc cu 25%

Cert este un singur lucru: Mamaia duce lipsă de vizitatori iar încasările sunt la un nivel minim. Unii hotelieri vorbesc despre cel mai prost sezon din ultimii 20 de ani.

Citeste si: România este în alertă: Sute de hectare ard de mai bine de 48 de ore

Şi administraţia locală din Mangalia decisese anterior, pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate- Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp- până la sfârşitul actualului sezon estival.

Citeste si: Accident teribil în curtea unei fabrici. Unui șofer de TIR i-a fost smulsă mâna

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si