Oficialii care se ocupă de politica internă, proiectele publice, cei din Consiliul de Stat şi din departamentului IT al administraţiei prezidenţiale au termen-limită până pe 1 aprilie pentru a-şi schimba telefoanele, a relatat cotidianul  Kommersant. Aceștia trebuie să renunțe la telefoane din motive de securitate.

Oficialii au fost îndemnați să își înlocuiască Iphone-urile

Primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale, Serghei Kiriyenko, a declarat la un seminar organizat de Kremlin cu oficialii implicați în politica internă că telefoanele sunt vulnerabile în faţa agenţiilor de informaţii occidentale.

Citește și: Președintele Xi Jinping, în vizită de stat în Moscova. Este prima vizită a liderului chinez din ultimii 4 ani

Oficialii au fost îndemnaţi să îşi înlocuiască iPhone-urile cu telefoane Android sau cu sisteme de operare omoloage chinezeşti sau ruseşti.

Citește și: VIDEO| Vladimir Putin a mers la Mariupol. Președintele a stat de vorbă cu rușii din orașul cucerit în război

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncaţi, fie îl daţi copiilor", a declarat unul dintre participanţii la întâlnire, citat de Kommersant.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că smartphone-urile nu ar trebui folosite pentru chestiuni oficiale

Kremlinul ar putea furniza alte dispozitive cu sisteme de operare diferite, pentru a înlocui iPhone-urile, a mai scris Kommersant.

Citește și: Vladimir Putin, vizită în Crimeea la nouă ani de la anexarea ilegală a pensinsulei uncrainene

Vladimir Putin a declarat întotdeauna că nu are un smartphone.

Întrebat luni despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma această informaţie.

Citește și: Rusia a reacționat după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin: "Mandatul de arestare al CPI pentru Vladimir Putin are valoarea hârtiei igienice"

„Smartphone-urile nu ar trebui să fie folosite pentru chestiunile oficiale”, a spus Peskov. „Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care îl are- Android sau iOS. Fireşte, acestea nu sunt utilizate în scopuri oficiale”, a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si