Close sidebar
Close sidebar

Oficialii din Rusia nu mai au voie să folosească Iphone. Acestora li s-ar fi spus să arunce telefoanele sau să le dea copiilor

Telefoanele iPhone au fost interzise în Rusia. Kremlinul le-a spus oficialilor implicaţi în pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 2024 să nu mai folosească telefoanele Apple, din cauză că aceste dispozitive ar putea fi spionate de agenţiile de informaţii occidentale, a relatat luni ziarul Kommersant, citat de The Guardian şi Reuters.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oficialii care se ocupă de politica internă, proiectele publice, cei din Consiliul de Stat şi din departamentului IT al administraţiei prezidenţiale au termen-limită până pe 1 aprilie pentru a-şi schimba telefoanele, a relatat cotidianul  Kommersant. Aceștia trebuie să renunțe la telefoane din motive de securitate.

Oficialii au fost îndemnați să își înlocuiască Iphone-urile

Primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale, Serghei Kiriyenko, a declarat la un seminar organizat de Kremlin cu oficialii implicați în politica internă că telefoanele sunt vulnerabile în faţa agenţiilor de informaţii occidentale.

Citește și: Președintele Xi Jinping, în vizită de stat în Moscova. Este prima vizită a liderului chinez din ultimii 4 ani

Oficialii au fost îndemnaţi să îşi înlocuiască iPhone-urile cu telefoane Android sau cu sisteme de operare omoloage chinezeşti sau ruseşti.

Citește și: VIDEO| Vladimir Putin a mers la Mariupol. Președintele a stat de vorbă cu rușii din orașul cucerit în război

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncaţi, fie îl daţi copiilor", a declarat unul dintre participanţii la întâlnire, citat de Kommersant.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că smartphone-urile nu ar trebui folosite pentru chestiuni oficiale

Kremlinul ar putea furniza alte dispozitive cu sisteme de operare diferite, pentru a înlocui iPhone-urile, a mai scris Kommersant.

Citește și: Vladimir Putin, vizită în Crimeea la nouă ani de la anexarea ilegală a pensinsulei uncrainene

Vladimir Putin a declarat întotdeauna că nu are un smartphone.

Întrebat luni despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma această informaţie.

Citește și: Rusia a reacționat după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin: "Mandatul de arestare al CPI pentru Vladimir Putin are valoarea hârtiei igienice"

„Smartphone-urile nu ar trebui să fie folosite pentru chestiunile oficiale”, a spus Peskov. „Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care îl are- Android sau iOS. Fireşte, acestea nu sunt utilizate în scopuri oficiale”, a adăugat el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI