Close sidebar
Close sidebar

Oficialii ucraineni raportează un nou masacru. Rușii au bombardat Teatrul din Mariupol în care se adăposteau peste 1000 de civili

Trupele ruse țin ostatici aproximativ 400 de medici și pacienți în Mariupol, potrivit primarului localității. Oficialiii din Ucraina raportează un nou atac dezastruos, în care ar fi fost ucise mai bine de 1200 de persoane. Conform informațiilor transmise de presa internațională, precum și de Ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba, clădirea Teatrului Dramatic era utilizată pe post de adăpost anti-bombardament, astfel că sute de persoane s-au aflat acolo, în momentul când a avut loc bombardamentul. 

Alexandra Costea,

Oficialii ucraineni raportează un nou masacru. Rușii au bombardat Teatrul din Mariupol în care se adăposteau peste 1000 de civili

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Viceprimarul orașului Mariupol, Serhiy Orlov, a afirmat că forțele ruse au bombardat clădirea teatrului în case se ascundeau civilii din Mariupol.

”Între 1.000 și 1.200 de oameni se fost acolo teatru, în timpul atacului de astăzi. Numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a declarat Serhiy Orlov, conform  theguardian.com.

Clădirea Teatrului din Mariupol a fost distrusă complet

Atacul a fost confirmat și de ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, într-o postare pe Twitter. „Clădirea este complet distrusă. Rușii nu puteau să nu știe că este un adăpost pentru civili”, a acuzat Kuleba.

Citeste si: Adevărul despre planul de pace în 15 puncte dintre Rusia și Ucraina

Consiliul Local din Mariupol a informat că forțele militare ruse „au distrus intenițonat și cinic teatrul Dramatic din centrul orașului. Un avion a lansat o bombă deasupra unei clădiri unde se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”, conform CNN.

Cinci persoane au fost rănite, după un atac asupra convoiului de evacuare spre Zaporojie

Un convoi de evacuare din orașul Enerhodar din mijlocul țării a fost atacat de forțele ruse în timp ce se deplasa către orașul Zaporojie, spun autoritățile ucrainene.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Un convoi de peste 70 de vehicule a plecat la scurt timp după ora locală 11:00 (5:00 ET), a declarat primarul Enerhodar, Dmytro Orlov.

Citeste si: Vladimir Putin: „Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înțelege nimic. Operațiunea militară merge până la capăt”

Dar cinci ore mai târziu, convoiul a fost lovit de un foc de artilerie în timp ce trecea lângă orașul Stepnohirsk, potrivit administrației regionale.

„Nu există morți. În prezent se știe că sunt cinci răniți, inclusiv un copil în stare gravă”, au informat autoritățile ucrainene.

Citeste si: Ce ,,dietă" au soldații ruși aflați pe front în Ucraina. Descoperirea de groază a ucrainenilor făcută într-o bucătărie mobilă abandonată de inamici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI