Olanda a expulzat 17 diplomați ruși pe care îi acuză de spionaj, din informațiile ministrului de externe Wopke Hoekstra, potrivit Reuters. „Persoanele în cauză, acreditați ca diplomați pe lângă reprezentanțele rusești din Olanda, activează în secret ca ofițeri din serviciile de informații”, a anunțat ministerul.

Citeste si: În ce condiții va folosi Rusia armele nucleare. Medvedev prezintă patru posibile scenarii

Ambasadorul rus din Olanda a fost informat că decizia a fost luată de Ministerul de Externe și că diplomații trebuie să părăsească șara în cel mult două săptămâni.

„Experiența ne arată că Rusia nu lasă să treacă nepedepsite astfel de măsuri”, a spus Hoekstra. „Nu putem specula despre asta, dar Ministerul de Externe este pregătit pentru mai multe scenarii care ar putea să apară în viitorul apropiat”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecție împotriva unor atacuri chimice, biologice și nucleare

Într-o declarație separată, Hoekstra a menționat că SUA, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania și Muntenegru au luat deja măsuri.

45 de diplomați ruși vor fi expulzați din Polonia

Serviciile de informații din Polonia au identificat 45 de diplomați ruși care sunt suspectați de spionaj. Aceștia au cerut ministerului de externe de la Varșovia să dispună expulzarea acestora.

Citeste si: NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecție împotriva unor atacuri chimice, biologice și nucleare

Din cei 45, o persoană de naționalitate poloneză a fost și ea arestată sub aceaași suspiciune.

Grupul de diversioniști ruși, condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei a fost arestat în orașul Ujgorod, oraș aflat la frontiera cu Slovacia și Ungaria.

Citeste si: Rusia vrea să pună mâna pe toată Europa de Est- avertismentul fostului ministru de Externe de la Moscova


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si