Discursul va avea loc miercuri, iar Ursula von der Leyen a anunțat că va fi prezentă și prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

Olena Zelenska va lua parte la discursul despre Starea Uniunii

"Sunt încântată să o salut pe Prima Doamnă Olena Zelenska, invitata mea de onoare pentru discursul de mâine (miercuri- n.r.) privind starea Uniunii. Curajul poporului ucrainean a emoționat și inspirat lumea întreagă.

Europa va fi alături de voi la fiecare pas. Vom rămâne împreună", a scris președinta Comisiei Europene, marți seara, pe Twitter.

Citeste si: Ziua Z la Comisia Europeană, înainte de "iarna rusească". Prețuri plafonate la curent electric și economie obligatorie la consumul de energie

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Este cel de-al treilea discurs susținut de Ursula von der Leyen privind starea Uniunii miercuri, la ora 10:00 a.m. (ora României). Discursul va fi urmat de o dezbatere cu membrii Parlamentului European. 

Zelenski a vorbit despre măsurile de stabilizare, după eliberare

"Am analizat în detaliu situaţia din teritoriul eliberat al statului nostru. Deocamdată, măsurile de stabilizare au fost finalizate în regiuni cu o suprafaţă totală de peste 4.000 de kilometri pătraţi. Stabilizarea continuă şi pe alt teritoriu eliberat de aproximativ aceeaşi dimensiune. Sunt depistaţi ocupanţi şi grupuri de sabotaj, colaboratori sunt reţinuţi şi securitatea deplină este restabilită. Poliţiştii de frontieră au sarcina de a proteja frontiera de stat în teritoriul eliberat.

Încă o dată, le mulţumesc tuturor luptătorilor noştri care au asigurat o înfrângere atât de mare şi rapidă a invadatorilor de pe teritoriul regiunii Harkov!", a declarat şeful de stat.

Citeste si: Cât de mult depinde Uniunea Europeană de gazul rusesc. Alături de statele baltice, Europa de Est și Balcanii „sunt regiunile cele mai expuse”

"De exemplu, în Balakliya, în Hrakove, a început deja plata pensiilor pentru ultimele cinci luni, perioada în care pur şi simplu nu puteam face plăţi din cauza ocupaţiei. Şi toţi pensionarii ucraineni din teritoriul eliberat îşi vor primi banii. Ucraina îşi îndeplineşte întotdeauna obligaţiile sociale faţă de oameni", a menţionat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si