Close sidebar
Close sidebar

Olga Tokarczuk şi Peter Handke au fost desemnaţi laureaţii premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 şi 2019

Academia Suedeză i-a desemnat joi pe scriitorii Olga Tokarczuk (Polonia) şi Peter Handke (Austria) laureaţii premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 şi 2019.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Scriitoarea şi eseista poloneză Olga Tokarczuk a fost aleasă laureată a premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 “pentru imaginaţia narativă care, cu pasiune enciclopedică, reprezintă depăşirea graniţelor ca formă de viaţă”.

Citeste si: Viorica Dăncilă şi-a făcut cruce în timpul discursului lui Victor Ponta! Cum a răspuns premierul la atacurile din partea opoziției

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citeste si: Avocatul lui Dincă, dezvăluiri despre audierea făcută de către profilierii FBI: "A avut şi momente de regret. Nu des, dar mai plânge"

Romancierul, dramaturgul şi traducătorul Peter Handke a fost ales laureat al premiului Nobel pentru Literatură pe 2019 pentru “o operă influentă care, cu o ingeniozitate lingvistică a explorat periferia şi specificul experienţei umane”.

Citeste si: Academia Suedeză va anunţa la ora 14.00 laureaţii premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 şi 2019

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI