”Nu a fost niciun fel de politie din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. In subordinea noastra exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului.  Abia in aceasta saptamâna, când presa a solicitat pe 544/2001 sa se precizeze numarul, atunci am trimis si noi o adresa catre autoritate. Nu am cerut Autoritatii sa ia masuri, nici nu poate sa ia, doar centralizeaza aceste sesizari, Politia este cea care identifica persoanele si amendeaza”, a precizat ministrul Muncii.

Olguta Vasilescu a mai spus ca doar doua din sesizarile primite se refera la o persoana anume, fiind vorba despre Nicusor Dan, presedintele USR.

M-am interesat si de cine sunt facute aceste sesizari, parte de presa, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice, niciuna dintre aceste persoane nu este din PSD.  Din câte stiu, nu au fost sesizari pe persoana, doar doua cu referire la Nicusor Dan care a venit cu copilul la miting, pe restul nu stiu cum ar putea Politia sa le rezolve”, a mai spus Vasilescu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri- wowbiz.ro

Ministrul a declarat, totodata, ca printre cei care i-au instigat pe parinti la nerespectarea legii s-a numarat si presedintele Klaus Iohannis.

”Cei care au iesit in strada au iesit pentru ca vor sa nu se mai incalce legea.

Ei bine, exista legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa-si expuna copiii la mitinguri. A iesit chiar presedintele României si a inflamat, cerând sa se incalce o lege si de atunci au inceput sa vina aceste sesizari. Ori in momentul in care iesi in strada si spui ca te lupti pentru lege si ordine si tu esti primul care incalci legea, ceva nu este in regula ”, a afirmat Olguta Vasilescu.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) anunta ca a primit, pâna miercuri dupa-amiaza, 25 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultima perioada, in timp ce, la 39 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au fost inregistrate alte patru sesizari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si