Mikhail Fridman şi Petr Aven sunt profund şocaţi de acuzaţiile în mod evident false din Regulamentul UE, care pretind să justifice temeiul pentru care au fost sancţionaţi ”, scrie Reuters.

Domnul Fridman şi domnul Aven vor contesta cu fermitate şi prin toate mijloacele disponibile temeiul fals şi nefondat prin care au fost impuse aceste sancţiuni, pentru anularea daunelor nejustificate şi inutile aduse surselor de venit şi prosperităţii numeroşilor lor angajaţi, clienţi, parteneri şi părţi interesate, precum şi afacerilor pe care ei şi partenerii lor le-au construit în ultimii 25 de ani”,

au spus oamenii de afaceri.  

Dimitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, se află printre cele 26 de persoane sancţionate de Uniunea Europeană pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit Jurnalului Oficial al UE.

Citeste si: Un marinar ucrainean a scufundat parțial iahtul șefului său, un oligarh rus: „Șeful meu este un criminal!”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Măsurile restrictive includ interdicții de călătorie, înghețarea activelor și interdicția de a pune fonduri la dispoziția persoanelor enumerate.

Alți oligarhi sancționați

„Sanțiuni au primit oligarhi și oameni de afaceri activi în sectoarele petrolului, bancar și financiar, precum și membri guvernamentali, militari de nivel înalt și „propagandiști care au contribuit la răspândirea propagandei anti-ucrainene ”, a declarat UE într-un comunicat.

Citeste si: UE blochează activele preşedintelui rus Vladimir Putin şi ale ministrului de extrerne Serghei Lavrov

Printre persoanele enumerate se numără Igor Sechin, șeful companiei petroliere de stat ruse Rosneft, și directorul executiv al gigantului energetic Transneft, Nikolay Tokarev.

Pe lista sancționaților sunt incluși și oligarhii Alisher Usmanov, Petr Aven și Alexander Ponomarenko și bancherul Mihail Fridman.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si