Ștefan Dimitriu, student acum în anul 3 al Facultății de Chimie de la Universitatea București merge zilnic la Institutul de Chimie Organică și Supramoleculară „Costin Nenițescu” pentru a studia. Tânărul a explicat într-un interviu pentru  LearnGate.ro  de unde a apărut pasiunea pentru chimie și în ce direcție și-ar dori să se îndrepte cu cercetarea.

Când a apărut această pasiune pentru chimie?

”O primă impresie pe care mi-a făcut-o chimia a fost faptul că este o știință ”mai fundamentală” decât alte discipline, în sensul în care explică cele mai de bază lucruri. Cel puțin în liceu am avut această senzație și astfel mi s-a părut că e o ușă spre a înțelege cât mai multe fenomene. De asemenea, m-a atras mai târziu prin diversitatea ei și implicit diversitatea fenomenelor pe care le poate explica, dar și prin multiplele niveluri la care se aplică, de la microscopic până la macroscopic”, a spus studentul.

Citește și: EXCLUSIV:Povestea campionului național la înot, care nu are în orașul său bazin pentru antrenament/ Luca Marinescu: ”Este destul de greu să te antrenezi la acest nivel, uneori e dureros”

”Există o multitudine de ramuri și, astfel, mi se pare limitativ să studiem doar ramurile separate, ci trebuie continuu făcute conexiuni între acestea. Orice problemă trebuie analizată prin toate aceste ramuri simultan, e important să fie văzute toate punctele de vedere pentru a avea o imagine completă”,  a

mai adăugat Ștefan Dimitriu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

De asemenea, Ștefan a spus că îți dorește să devină cercetător, de aceea are nevoie de studierea chimiei organice și anorganice.

Studentul își dorește să studieze în continuare în România

”Momentan lucrez în domeniul chimiei coordinative, care presupune chimie organică pentru sinteza liganzilor. Liganzii sunt molecule organice care au capacitatea de a se lega de ion metalici. Astfel, pe lângă chimie organică, am absolut nevoie și de chimia anorganică și, nu în ultimul rând, de diverse tehnici de analiză. Am reușit, pe parcursul acestor doi ani de facultate, să-mi însușesc o multitudine de tehnici de analiză precum spectroscopia RMN, infraroșu și ultraviolet-vizibil pentru a analiza compușii pe care i-am sintetizat și pentru a trage concluzii despre structura acestora”,  a explicat studentul.

Citește și: EXCLUSIV: Elevii români au obţinut şase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

”În fiecare zi, în afară de orele de facultate, care presupun cursuri și laboratoare, îmi găsesc timp pentru a veni la Institutul de Chimie Organică și Supramoleculară „Costin Nenițescu”, unde îmi desfășor activitatea de cercetare sub îndrumarea domnului academician Marius Andruh și mi se pare foarte importantă această continuitate. Merg și pe durata vacanței să lucrez în laborator”,  a precizat Ștefan.

Citeste si: Calitățile pe care Adriana Bahmuțeanu le-a văzut în fostul ei soț, Silviu Prigoană. “Mă gândesc la ce viață frumoasă am fi putut să avem.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Val de aer polar în România. A nins și s-a depus strat consistent de zăpadă. Imagini din Brașov, Cluj, Neamț- antena3.ro

Totodată, tânărul a spus că i se pare că poate studia aici în România pe mai departe, deoarece poate face practică în institute de cercetare.

”Pe lângă latura personală a acestei decizii, am fost de părere că oriunde se poate face treabă foarte bine dacă există dorință și pasiune pentru acest lucru. Oriunde se pot obține rezultate. De asemenea, mi se pare că Facultatea de Chimie oferă o cultură generală foarte vastă, iar prin laboratoarele complexe include foarte multe lucrări practice, asigurând studenților abilitățile practice de bază”,  a povestit studentul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si