Distracție gratuită, dar cu bani de la buget! Este filozofia Revelioanelor în aer liber, organizate de primăriile din toată țara, una la care aderă cu tot sufletul spectatorii sătui de scumpiri și inflație. La Craiova, după succesul Târgului de Crăciun se fac planuri grandioase pentru Revelion. Unul cu muzică, artificii și o notă de plată de jumătate de milion de lei.

Investițiile din Craiova

„Dacă e să vorbim un pic pe cifre, doar pentru prima lună avem de la parcări o creștere spectaculoasă a încasărilor. Este vorba de aproape 300 de mii de lei care au fost încasați la bugetul local. Avem oficial de la Institutul Național de Statistică, pe prima lună, avem un număr de 4 ori mai mare de turiști care s-au cazat măcar pentru o singură noapte, veniți special la Târgul de Crăciun din Craiova”, explică Marina Andronache, Purtător de Cuvânt la Primăriei Craiova.

Și pentru că târgul de la Craiova a fost plasat pe locul 3 în Europa, municipalitatea nu s-a uitat la bani nici în privința cheltuielilor legate de Revelion. Pentru noaptea dintre ani s-au cheltuit circa 500 de mii de lei, bani care includ bugetul pentru artiști, focul de artificii și promovarea evenimentului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Începând de mâine, aici, în centrul Craiovei, se va monta scena de 12 metri lățime și 8 metri înălțime, care îi va primi pe cei 5 artiști ai serii. Vor fi 5 tunuri verticale de fum și două ecrane, iar la miezul nopții, trupa „The Motans” va anunța trecerea dintre ani.

Revelionul în aer liber ar putea atrage peste zece mii de spectatori. Chiar dacă banii vin din bugetul public, oamenii simt că este o soluție low cost de distracție. Petrecerile din cluburi și restaurante reprezintă o variantă de neatins pentru mulți români.

Ce spun vizitatorii Craiovei?

„În fiecare an noi venim în centru. Abia așteptăm să vedem muzică, lume multă, veselie. Acum, cu ocazia târgului, a fost foarte promovat. În fiecare seară sunt foarte multe autocare din toate județele, plus din Bulgaria”, sunt spusele unui vizitator.

Alții, în schimb, vor să evite aglomerația, astfel că vor rămâne acasă, în fața televizoarelor. Unii se plâng că muzica artiștilor de la Revelion nu e pentru toate gusturile: „Nouă ne plac mai mult artiști ca Enceanu”.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

La miezul nopții, publicul se va bucura de un show de artificii, așa cum se întâmplă la fiecare petrecere de acest fel.

Asta, deși din Cehia vine un studiu îngrijorător. Academia de Stiințe de la Praga susține că această distracție produce o poluare greu de imaginat din cauza substanțelor toxice eliberate în aer.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si