Close sidebar
Close sidebar

Omenirea se află în pericol. Revin la viață viruși antici

Creșterea temperaturilor în zona arctică duce la eliberarea în atmosferă a unor viruși antici foarte periculoși.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

O echipă de cercetători din Franța vor să readucă la viață un virus gigant vechi de 30.000 de ani, găsit în solurile înghețate din Siberia. Înainte de a-l „resuscita” specialiștii trebuie să verifice dacă acesta poate cauza boli oamenilor sau animalelor.

Citeste si: Turcan: Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot, ”Şcoală după Şcoală”, începând din septembrie 2020.

Citeste si: O tânără din Marea Britanie s-a distrat cu prietenii în club, după care s-a spânzurat. Rezultatul autopsiei i-a șocat pe toți

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Turcan: Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot, ”Şcoală după Şcoală”, începând din septembrie 2020.

Îngrijorarea vine în urma creșterii temperaturilor și a exploatării petrolului din Siberia, factori ce ar putea duce la reapariția unor virusuri antice mortale.

Regiunile în care s-au găsit virusurile gigantice sunt acoperite de resurse minerale, în special petrol, și vor deveni din ce în ce mai accesibile pentru exploatare, atât timp cât gheața este într-un continuu proces de topire.

„Dacă nu suntem atenți și industrializăm acele regiuni fără să luam măsurile de siguranță necesare, riscăm să trezim la viață virusuri periculoase, precum variola, despre care credeam că a dispărut”, a declarat Jean-Michel Claverie, unul dintre liderii studiului.


„Microbii din cele două mostre sunt foarte diferiţi între ei, ceea ce înseamnă că trăiau în condiţii foarte diferite de climă în momentul în care au rămas prinşi în gheţar”, declară un cercetător.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI