Vești bune din Marea Britanie, unde s-a înregistrat un nou record de infectări cu Covid-19. Un nou studiu realizat de Imperial College din Londra arată că persoanele confirmate cu Omicron au cu 15-20% șanse mai mici să aibă nevoie de internare la spital și cu 40-45% mai puține șanse să necesite o spitalizare îndelungată.

Citeste si: Un bărbat din Vaslui este suspect de Omicron. Acesta a trecut prin boală și e vaccinat cu schema completă

Studiul a acoperit datele primite de la pacienții confirmați cu Omicron prin testare PCR, în primele două săptămâni ale lunii decembrie, informează publicația  The Independent

Omicron, asociat cu un risc mic de internare

Un al doilea studiu, realizat la nivelul Scoției, denumit "Evaluarea timpurie a pandemiei și supraveghere îmbunătățită a pacienților de Covid-19", spune că Omicron este asociat cu o reducere cu două treimi a riscului de internare în comparație cu Delta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Valul 5 al pandemiei va dura cel puțin două luni. Când va fi vârful

Cu toate acestea, cercetătorii au adăugat că, deși Omicron pare mai puțin sever, este mult mai transmisibil, unul dintre motive fiind acela că vaccinurile actuale împotriva coronavirusului nu sunt eficiente împotriva noii variante.

Citeste si: Certificatul verde va intra în vigoare din ianuarie pentru angajați. Care sunt categoriile exceptate?

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Marea Britanie a depășit pragul de 100.000 de infectări zilnice.

Simptome similare pentru cei care au nevoie de spitalizare

Aceste descoperiri din Marea Britanie vin după publicare unui studiu din Africa de Sud, care spunea că persoanele diagnosticate cu Omicron între 1 octombrie și 30 noiembrie aveau cu 80% mai puține șanse de a fi internate în spital decât cei infectați cu Delta în aceeași perioadă de timp.

Cu toate acestea, studiul sugerează că nu a existat nicio diferență în ceea ce privește rezultatele de sănătate pentru cei internați în spital cu Omicron, comparativ cu cei care au ajuns în spital cu Delta. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si