Ministerul Sănătăţii a anunțat, joi, că la două dintre cele trei persoane venite din Africa de Sud testate pozitiv pentru COVID-19 există o suspiciune "înaltă" pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Omicron- primele suspiciuni în România

"Există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2"

Chiar dacă procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile, transmite Ministerul Sănătății, primele indicii duc în direcția confirmării variantei Omicron în cazul a doi din cei

trei pacienți testați pozitiv cu coronavirus.

Citeste si: Finalul valului 4 în România face noi victime: o fetiță de un an din Mureș, printre cele 66 de decese COVID

"În urma primelor teste, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Cele trei persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare", informează ministerul condus de Alexandru Rafila.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Risc dublu de deces în următorul an pentru pacienții care s-au recuperat din forme grave de COVID-19

Trei pacienți veniți din Africa de Sud, confirmați cu COVID-19 la București

Un număr de 46 de cetăţeni români au fost aduşi marţi în România, după ce fuseseră blocaţi în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron, care a dus la anularea unor curse aeriene.

Din cei 46, trei persoane au fost confirmate pozitiv la testul PCR- unul la Baia Mare și două la București.

Un număr de 46 de cetăţeni români au fost aduşi marţi în România, după ce fuseseră blocaţi în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron, care a dus la anularea unor curse aeriene.

[Sursa foto: Facebook]

Mesajul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Nu este exclus ca la rezultatele secvențierii în cazul celor trei români infectați cu Covid, care au ajuns în țară din Africa de Sud, să apară noua tulpină, a spus joi dimineață ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Potrivit lui Rafila, "în zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta".

„Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Întrebat dacă se va impune carantina în cazul înmulțirii cazurilor, ministrul a răspuns: „Nu se pune problema în acest moment, pentru că nu există justificare nici măcar din punct de vedere epidemiologic”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si