Alexandru Rafila a vorbit, vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", despre impactul răspândirii cu noua variantă Omicron.
"Asta îţi arată de fapt că, tulpina Omicron, faţă de tulpina iniţială, se transmite de 5 ori mai repede, dar astea sunt cifre care se referă la lipsa oricărei măsuri de protecţie", a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Noi măsuri împotriva valului 5 Covid. Restricțiile se aplică din 8 ianuarie

Tulpina Omicron, mult mai răspândită decât varianta Delta

Acesta mai spune că varianta Omicron câștigă teren în fața variantei Delta, Omicronul fiind răspândit mult mai rapid față de celelalte variante.
"Ca principiu, pentru tulpina Omicron, care produce infecţii şi la persoane vaccinate, una este să stai în aceeaşi locuinţă cu un bolnav, atunci o persoană care este contact cu un bolnav ar trebui să stea în carantină chiar dacă este vaccinată, dar pentru o perioadă mai scurtă, pentru că un vaccinat reacţionează altfel la infecţie", mai adaugă acesta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

El a mai precizat că trebuie dat startul unei reconstrucții a încrederii în societatea noastră, dar mai ales în vremurile actuale.


“Am putea să dăm startul unei reconstrucţii, reconstrucţia lanţului de încredere în societatea românească pentru că ceea ce a lipsit foarte mult în ultimii doi ani a fost încrederea, încrederea oamenilor în autorităţi, încrederea oamenilor câteodată în profesioniştii din sistemul de sănătate, încrederea profesioniştilor în autorităţi că le sprijină şi le respectă activitatea."

Citeste si: Vești bune pentru români. 178.500 de doze de ser anti-COVID-19 sosesc în țară

Restricțiile intră în vigoare de pe 8 ianuarie

De sâmbătă, 8 ianuarie, vor intra în vigoare noi restricții cu privire la starea de alertă. Ne amintim că printre acestea se regăsesc sancțiunile aplicate persoanelor care sunt găsite cu mască din material textial.Tot din 8 ianuarie, restaurantele și barurile vor rămâne deschise până la ora 22:00 și vor putea participa la diferite activități comerciale sau recreative doar persoanele vaccinate în limita a 50% din capacitate.

Citeste si: Moderna anunță o a patra doză de vaccin anti-Covid din toamna anului 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si