Omletă. Pentru ca omleta să iasă pufoasă și să le oefri celor dragi un mic dejun reușit trebuie să ții cont de câteva secrete.

Omletă. Secretele unei omlete pufoase
Omletă. Secretele unei omlete pufoase

Pașii pe care trebuie să-i respecți atunci când faci omletă

Citeste si: Carne cu cartofi. Adevărul neștiut despre rețeta preferată de majoritatea oamenilor: de ce este extrem de nocivă pentru organism

Citeste si: Bicarbonat de sodiu beneficii. Beneficiile uimitoare ale acestui produs alimentar

Omletă. Ai grijă ca flacăra aragazului să nu fie prea mare. Focul mare scade structura de proteine din oua, astfel incat in final preparatul va fi mai dur si mai uscat, precizeaza bucatarii profesionisti. Asadar, pastreaza o flacara medie atunci cand alega sa gatesti omleta.

În omletă nu se adaugă apă, smântână sau lapte

Omletă. Secretele unei omlete pufoase
Omletă. Secretele unei omlete pufoase

Amestecând ouăle cu lapte, smantana sau apa in timp ce bateti ouăle nu le face mai pufoase, ci din contră, mai dure. In plus, orice lichid adaugat se va separa de oua cand amestecul este pus pe foc.

Condimentele se adaugă doar atunci când omleta este gata

Omletă. Dacă adăugați sarea în timp ce bateți ouăle, aceasta va atrage umezeala ceea ce e ca și cum ați adăuga lapte sau apă.

Cel mai bine este să fie pusă când omleta este aproape gata.

Nu adăugați legume crude în omletă

Legumele sunt foarte potrivite pentru micul deju, însă nu crude în omletă deoarece sunt încărcate cu apă. Pentru o omleta gustoasa folositi legume deja gatite. Le puteti sota direct in tigaie si scurgeti excesul de apa inainte de a le adauga in omleta.

Omletă. Omletă doar din albușuri

Citeste si: Tudor Gheorghe, răspuns după atacurile la adresa spectacolului "Degeaba 30"

Citeste si: Dâmbovița: O tânără dispărută fără urmă a fost găsită după șase zile de polițiști

Omletă. Dacă vrei o variantă de omletă mai sănătoasă, bogată în proteine și fără galbenuș care poate ajuta pe termen lung la scaderea colesterolului, pentru cei care sufera de aceasta problema, poți opta pentru o omletă doar din albușuri și legume.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Omletă. Omletă fără gălbenuș, mod de preparare:

1. Separa albusurile de galbenusuri
2. Toaca legumele potrivit si frige-le in 2 linguri de ulei de masline, pana cand ciupercile isi schimba culoarea.
3. Scoate legumele din tigaie si in locul lor toarna cele 4 albusuri (fara sa le bati inainte).
4. Presara putina sare si piper, apoi asaza un capac deasupra tigaii. Lasa omleta la foc mic pentru cateva minute, pana cand aburul o gateste uniform.


6. Ridica apoi capacul si pe o jumatate de omleta aseaza legumele, presara cascavalul si adu cealalta jumatate deasupra.
7. Serveste omleta de albusuri cu o salata verde sau de sezon alaturi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si