Omletă. Secretele unei omlete pufoase
Omletă. Ușor de preparat, omleta este una dintre cele mai gustoase opțiuni pentru un mic dejun sănătos și plin de proteine.
Omletă. Pentru ca omleta să iasă pufoasă și să le oefri celor dragi un mic dejun reușit trebuie să ții cont de câteva secrete.
Omletă. Ai grijă ca flacăra aragazului să nu fie prea mare. Focul mare scade structura de proteine din oua, astfel incat in final preparatul va fi mai dur si mai uscat, precizeaza bucatarii profesionisti. Asadar, pastreaza o flacara medie atunci cand alega sa gatesti omleta.
Amestecând ouăle cu lapte, smantana sau apa in timp ce bateti ouăle nu le face mai pufoase, ci din contră, mai dure. In plus, orice lichid adaugat se va separa de oua cand amestecul este pus pe foc.
Omletă. Dacă adăugați sarea în timp ce bateți ouăle, aceasta va atrage umezeala ceea ce e ca și cum ați adăuga lapte sau apă.
Cel mai bine este să fie pusă când omleta este aproape gata.Legumele sunt foarte potrivite pentru micul deju, însă nu crude în omletă deoarece sunt încărcate cu apă. Pentru o omleta gustoasa folositi legume deja gatite. Le puteti sota direct in tigaie si scurgeti excesul de apa inainte de a le adauga in omleta.
Omletă. Dacă vrei o variantă de omletă mai sănătoasă, bogată în proteine și fără galbenuș care poate ajuta pe termen lung la scaderea colesterolului, pentru cei care sufera de aceasta problema, poți opta pentru o omletă doar din albușuri și legume.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Omletă. Omletă fără gălbenuș, mod de preparare:
1. Separa albusurile de galbenusuri
2. Toaca legumele potrivit si frige-le in 2 linguri de ulei de masline, pana cand ciupercile isi schimba culoarea.
3. Scoate legumele din tigaie si in locul lor toarna cele 4 albusuri (fara sa le bati inainte).
4. Presara putina sare si piper, apoi asaza un capac deasupra tigaii. Lasa omleta la foc mic pentru cateva minute, pana cand aburul o gateste uniform.