Această procedură ajută ţările care nu au mijloacele de a determina eficienţa şi inocuităţii unui medicament să aibă acces mai rapid la terapii şi să permită dispozitivului Covax să înceapă distribuirea.

Ce crede OMS despre eficiența vaccinului produs de Universitatea Oxford (Marea Britanie), AstraZeneca? 

Vaccinul AstraZeneca reprezintă marea majoritate a 337,2 milioane de doze de vaccinuri pe care dispozitivul Covax, coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Alianţa vaccinului (GAVI) şi Coaliţia pentru inovaţii în materie de pregătire a epidemiilor (CEPI), înţelege să le distribuie în primul semestru din acest an.

Dozele destinate Covax sunt fabricate în Coreea de Sud şi în India de Serum Institute of India (SII). Omologarea de urgență a fost acordată în legătură cu aceste două versiuni, conform unui comunicat al agenţiei ONU.

În urmă cu o săptămână, vaccinul a fost deja recomandat de comitetul de experţi în vaccinuri al OMS pentru toate persoanele de 18 ani şi peste, inclusiv în ţările unde circulă variantele mai contagioase.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

OMS a acordat omologarea de urgenţă vaccinului anti-COVID AstraZeneca
OMS a acordat omologarea de urgenţă vaccinului anti-COVID AstraZeneca

Însă, vaccinul produs de Universitatea Oxford (Marea Britanie) şi de gigantul farmaceutic a avut mai multe contestări şi îndoieli privind eficienţa pentru persoanele de peste 65 de ani şi în faţa variantei virusului care provoacă Covid-19, iniţial depistată în Africa de Sud, dar astăzi prezentă în numeroase ţări.

Citeste si: Câte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore?

Pentru OMS şi experţii săi, acest vaccin est eperfect pentru această perioadă critică: să limiteze gravitatea şi mortalitatea unei pandemii care a costat viaţa a 2,4 milioane în puţin peste un an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si